Ünlü Yazar Ahmet Ümit, annesini kaybetti

/ Kaynak: İHA
Ünlü Yazar Ahmet Ümit, annesini kaybetti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit, annesi Fatma Ümit'i son yolculuğuna ailesi, dostları ve sevenleriyle uğurladı.

Fatma Ümit, Asri Mezarlık içinde bulunan Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze namazı öncesi yaşadığı üzüntüyü dile getiren Yazar Ahmet Ümit, şunları söyledi:
"Annem 93 yaşında vefat etti. Gerçek bir Gaziantepliydi. Antep'in bütün özelliklerini, kültürünü kendinde barındıran bir insandı. Bir yandan Gaziantep'in en güzel yemeklerini yapan, bir yandan benim yazarlığımı besleyen, kendisi çok iyi bir masal anlatıcısıydı, Antep'in bütün masallarını anlatırdı. Ben oradan yola çıkarak iki masal kitabı yazdım. Aslında annem bir şekilde edebiyatçıydı. Yazamasa da bunları sözlü olarak anlatıyordu. Geleneksel Antep'in yaşayan kültür simgelerinden biriydi. Böyle insanlarımız ne yazık ki çok az. Annem bir anıt, kültür insanıydı. Kaybettik. 93 yıl yaşadı. Uzun ve güzel bir ömür oldu ama anne acısı tarifsiz. Anne kaç yaşında olursa olsun biz hep çocuğuz. Ne kadar çok büyürsek büyüyelim onun çocuğuyuz. Acılar içindeyim. Tek tesellim onun masallarını yazmış olmam."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...