ABD'nin Libya Büyükelçiliği tahliye edildi

/ Kaynak: AA
ABD'nin Libya Büyükelçiliği tahliye edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD Trablus'taki büyükelçilik binasını tahliye etme kararı aldı. Kararın, karşıt milis güçler arasındaki çatışmaların artması nedeniyle alındığı öğrenildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin Trablus Büyükelçiliğinin güvenlik nedeniyle boşaltıldığını söyledi.

Başkent Paris'te, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için düzenlenen uluslararası toplantı sonrasında ABD Büyükelçiliğinde konuşan Kerry, elçilik etrafında yaşanan patlamaların, güvenlik riski oluşturduğunu elçilik çalışanlarının Tunus'a gönderildiğini duyurdu.

Kerry, "Elçilikte değil ama elçilik etrafında birçok şiddet olayı yaşanıyor. Bu da elçilik çalışanları için bir güvenlik riski doğuruyor" ifadelerini kullandı. Kerry, elçilik çalışanlarının özel askeri helikopterle Tunus'a aktarıldığını dile getirdi.

ABD'nin Trablus Büyükelçiliği az sayıda personelle çalışmalarını sürdürüyordu. nbsp; Kerry açıklamasında Türkiye'nin de Libya'daki 700 personelini çektiğini bildirdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...