YAŞ'ta 'paralel temizlik' hazırlığı

YAŞ'ta 'paralel temizlik' hazırlığı

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, TSK içindeki paralel yapıya yakın subayların listesini çıkardı. Liste YAŞ'ta gündeme gelecek

Hükümet, devlet içindeki paralel yapının temizlenmesi için adeta seferberlik ilan etti. TSK içinde de bu yapının mensuplarının ayıklanması için nbsp; 4 Ağustos'ta başlayacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı bekleniyor. Hükümet, TSK içindeki paralel yapılanma ile ilgili çalışma başlattı. YAŞ'ın gündemine getirilecek bu konuda isim isim liste hazırlandı. Edinilen bilgilere göre TSK içinde paralel yapıya mensup olduğu düşünülen subaylar için iki yol izlenecek. İlk olarak emeklilikleri gelenler emekliye sevk edilerek ordudan uzaklaştırılacak.
İkinci olarak terfi zamanları gelenlerin, terfi işlemleri yapılmayacak. Bu kişilerle ilgili ihraç yolu ise kullanılmayacak. Başbakanlık kaynakları, paralel yapının en çok Deniz Kuvvetleri Komutanlığında örgütlendiğini dile getiriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da YAŞ toplantısı öncesi ilgili bakanlarla bir araya gelerek TSK içindeki paralel yapılanma konusunda yapılan hazırlıkları görüşeceği belirtildi. YAŞ'ın olağan toplantısı, 4-6 Ağustos tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında yapılacak.

Yücel Kayaoğlu / Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...