Başbakan Erdoğan: 'Paralel'e destek verenler de suçlu

Başbakan Erdoğan: 'Paralel'e destek verenler de suçlu

GÜNDEM Haberleri

'Paralel yapıyla alakamız yok diyenler, adliye önünde gösteri yapıyor, zanlılarla poz veriyor. Bunların hepsi suç'

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bu süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak yok" dedi. Erdoğan, bayram namazı çıkışında yaptığı açıklamada, paralel yapılanmanın ulusal güvenliği tehdit ettiğini belirterek gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. nbsp;
Erdoğan, 22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarını ziyaret eden bağımsız milletvekilleriyle ilgili sorulan bir soruyu, "Aylar öncesine ne diyordu bunların yandaş medyaları, 'Bizim bunlarla alakamız yok'. Değil mi? Peki şimdi ne oldu? Yasa dinlemeden, kanun dinlemeden, adalet sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri, bunların hiçbirisi yasalar içerisinde yer alan konular değildir. Bunların hepsi suçtur aslında" diye cevapladı. Bu konuda Anayasa'nın 138. maddesinin çok açık, net ortada olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunlara aslında 138. maddenin uygulanması gerekir. Çünkü siz hangi sıfatla olursa olsun kalkıp da yargı mensuplarını baskı altına alamazsınız. Şu anda oradaki zanlıların birçoğunun elinde cep telefonlarının da olduğunun haberini aldık. Bununla ilgili de yine Adalet Bakanıma gerekenleri söyledim. Daha önce mafyanın, çetelerin böyle telefonları olduğunu biliriz de şimdi de paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların olması, ondan sonra da işte kendi yazarlarının, çizerlerinin, ondan sonra aynı şekilde bu bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerinin buralara gidip onlarla poz vermesi, neyin ne olduğunu ortaya çıkarması bakımından çok önemli. Bunlar öyle zannediyorum ki, bu dosyaların içerisinde yer alacaktır."
Erdoğan, Köşk seçimi ile ilgili olarak bayram sonrası programın daha da yoğunlaşacağını, artık işin "finish" denilebilecek o son, final anlarına geldiklerini kaydetti.
"İhsanoğlu yüzde 60 oy alacağını belirtiyor. Neler düşünüyorsunuz?" sorusuna da Erdoğan, şöyle cevap verdi: "Siz inanıyor musunuz? Bunların hepsini 10 Ağustos akşamı görürüz."

nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Paralel'e destek verenler de suçlu
'İnine girdik, daha da gireceğiz'
Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul İl Teşkilatı'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşma da özetle şunları kaydetti:
gt; Dedik ya; 'inine gireceğiz'... İnine girdik ve girmeye de devam ediyoruz. Bu can bu tende oldukça bu mücadele devam edecek. Çünkü bunlar benim şahsıma ihanet etmediler. Bu ülkeye, millete ihanet ettiler.
gt; Her telden çalan, her rüzgara göre eğilen, girdiği kabın şeklini alan bir adayla muhalefet partileri kendi tabanlarını rencide ettiler.
gt; Gazze'ye geçici bir süre insani yardım için ateşkes girişimlerimizi sürdürüyor, ateşkesin kalıcı olması için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Şu anda Türkiye ateşkes görüşmelerinde en önemli aktör ve Mısır'a çağrı yapanların bir kez daha yüzleri kızardı.
gt; İddialı konuşuyorum, Cumhuriyet tarihinde Türkiye dışındaki Türkmen kardeşlerinin yanında bizim gibi var olan bir hükümet olmamıştır.
nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Paralel'e destek verenler de suçlu
CAMİDEKİ BAYRAMLAŞMA 2 SAAT SÜRDÜ
Bayram namazını Fatih Camisi'nde kılan Erdoğan, namaz sonrasında yaklaşık 2 saat camideki vatandaşlarla bayramlaştı. Ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda anne ve babasının mezarlarını ziyaret eden Erdoğan, evine dönüşünde aracını durdurarak kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...