Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Jandarma üs bölgesine havan toplu saldırı

/ Kaynak: DHA
Jandarma üs bölgesine havan toplu saldırı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Diyarbakır Lice'de bulunan Abalı Jandarma Karakolu'nun koruyan üs bölgesine havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır'ın Bingöl yolu üzerinde bulunan Lice İlçesi yakınlarındaki Abalı Jandarma Karakolu'na koruyan üst bölgesine bu sabah saatlerinde PKK'lılar tarafından havan toplu saldırı düzenlendi. 4 adet havan topunun atıldığı öğrenilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Üs bölgesindeki görevli askerlerin de uzun namlulu silahlarla havan topunun atıldığı bölgeye yoğun ateş altına aldığı öğrenildi. Saldırının ardından sevk edilen Jandarma Özel Harekat timleri bölgede inceleme çalışması yaparken, üs bölgesinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Bu arada Lice'de dün yaşanan olayların ardından Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde güvenlik güçleri kontrol noktaları kurdu. Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapalı bulunurken, zaman zaman göstericilerin yoldan geçen araçlara yönelik eylem yapması nedeniyle güvenlik nedeniyle yolun kapatıldığı belirtildi.

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır Lice ile Hani ilçeleri arasında dün Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılmasını protesto eden grubun yol kesip 3 aracı yaktığını açıkladı. Açıklamada, "Terörist heykelinin kaldırılmasını protesto etmek maksadıyla, Diyarbakır Lice-Hani karayolu, Hani Serenköy bölgesinde bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından kesilmiş ve yoldan geçmekte olan üç araç yakılmıştır" denildi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...