O habere jet yalanlama

O habere jet yalanlama

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin "Telekulak krizi"nden sonra Alman askeri nakliye uçağının İncirlik'e inmesine izin verilmediği haberlerini yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı ve askeri kaynaklar Türkiye'nin "Telekulak krizi"nden sonra Alman askeri nakliye uçağının İncirlik'e inmesine izin vermediğini öne süren haberin doğru olmadığını bildirdiler.


Dışişleri kaynakları, "15-18 Ağustos tarihleri arasında Erbil'e yardım götüren 8 ayrı Alman uçağına iniş ve geçiş izni verildi. Almanya'dan 3 uçak için daha izin talebi var, bunlar da havacılık kurallarına uygun olarak sıraya konuldu. Bu nedenle Türkiye'nin insani yardım amaçlı uçuş yapacak Alman uçaklarına izin vermediği haberi tamamen gerçek dışı. İzlenimimize göre bu haberi Almanya'nın Sesi de bir başka ajanstan almış. Almanya'nın Sesi'ne de durum bildirildi" dediler.


AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...