Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD'le pazarlık haberine yalanlama

IŞİD'le pazarlık haberine yalanlama

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri, bir gazetede yer alan ve rehin Türk vatandaşları için IŞİD'le Süleyman Şah Türbesi üzerinden pazarlık yapıldığına dair habere tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin Musul Başkonsolosluğu personelinin serbest bırakılması karşılığında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne verileceği iddiasına ilişkin, "Musul Başkonsolosluğu personelinin rehin alınması konusu? etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir" açıklamasını yaptı.
Basında bugün çıkan iddialar hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "asılsız iddiaların büyük bir sorumsuzluk örneği olduğu" vurgulandı ve ulusal güvenlik ve vatandaşın selameti gibi konuların istismarının hiçbir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış olmadığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun ?yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır.
Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı nbsp;göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz. Musul Başkonsolosluğumuz personelinin en kısa zamanda sağsalim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...