Köşk'teki Abdullah Gül dönemi kitap oldu

Köşk'teki Abdullah Gül dönemi kitap oldu

GÜNDEM Haberleri

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olduğu süre boyunca Köşk'te yaşananlar sosyal ve kültürel yönleri ile 3 kitapta ölümsüzleştirildi.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 7 yılın ardından, 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çankaya'da 28 Ağustos'ta görev değişimi yapacak. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olduğu süre boyunca köşkte yaşananlar sosyal ve kültürel yönleri ile 3 kitapta ölümsüzleştirildi.


Abdullah Gül, ayrılık öncesi 3 ayrı kitap yayınladı. Kitaplarda Gül dönemine ait siyasi içerikler yer almayıp, 7 yıllık süreçte köşkteki koleksiyonlara, sosyal sorumluluk projelerine ve davetlere yer verildi.


"İhtimam, Zarafet, Lezzet" nbsp;
"İhtimam, Zarafet, Lezzet" isimli kitapta Çankaya Köşkü'nün mutfağı, sofraları ve davetleri anlatıldı. Bu kitap kimi zaman 50, kimi zaman 2000 kişinin katıldığı Cumhurbaşkanlığı davetlerinin arka planında gösterilen özene ve ekip çalışmasına odaklandı. Kitapta Gül çiftinin dünya liderlerini ağırlarken çekilmiş büyük boy fotoğrafları da bulundu.


"Adım adım geleceğe"
Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan ikinci kitabın adı, "Adım Adım Geleceğe". Bu kitap Cumhurbaşkanı Gül'ün döneminde, cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerini anlatıldı. Kitaba konu olan projeler arasında "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri", "Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu" ve "Eğitim Her Engeli Aşar" projesi bulundu.


"Çankaya'nın Hazineleri"
"Çankaya'nın Hazineleri" cumhurbaşkanlığı yayınları tarafından basılan bir diğer büyük boy kitap. İçinde köşk koleksiyonundan seçme eserlerler hakkında bilgi ve fotoğraf bulundu. Çankaya'nın hazineleri'nin ilk bölümünde cumhurbaşkanı Gül döneminde yapılan restorasyon çalışmaları anlatıldı. Daha sonra, köşk koleksiyonundaki en değerli porselen, seramik ve cam eserlerin detayları okurla paylaşıldı.


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nden ayrılırken halk köşk yaşamının sosyal ve kültürel tarafı hakkında detaylı bilgiye sahip oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...