Kılıç: İspat etsinler siyaseti bırakırım

Kılıç: İspat etsinler siyaseti bırakırım

GÜNDEM Haberleri

Bazı basın organlarında yer alan Türkiye'yi dinleyen Alman ajanlarla CHP arasında köprü olan ismin Alı Kılıç olduğu iddiaları üzerine Kılıç'tan açıklama geldi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. İddianın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayına 15 gün kala ortaya atıldığının altını çizen Ali Kılıç, "Almanya'nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantısında Gürsel Tekin'in dahil olduğu ya da olmadığı bir yerde bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler bugün siyaseti bırakıyorum" dedi.

Partisinin Maltepe İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Kılıç, bu iddiaların yeni olmadığını söyledi. Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup başkanvekili olduğu dönemde Deniz Feneri Davası'nı beraber takip ettikleri tarihten bu yana bu tür iddiaların ortaya atıldığını savunarak, şöyle konuştu: "Açık bir şekilde itiraf ediyorum. Türkiye'de attığım her adım, telefonlarım dinleniyor. Ama ben bunlardan korkmadım. Bunlardan yılmadım. Çünkü başım dik alnım açık. Telefonlarımın dinlendiğini bile bile, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sorumluluğum gereği 2010'da emniyete başvurdum. Dinleniyor muyum, dinlenmiyor muyum öğrenmek istedim. Tam aradan 5 yıl geçtikten sonra emniyet mensupları makamıma geldi ve dediler ki, 'biz seni dinliyoruz'. Ben de teşekkür ettim. Benim gizlim saklım yok. 'Peki bize suç duyurusunda bulunacak mısın' dediler. 'Teşekkür edeceksem suç duyurusunda da bulunurum tabii' dedim."

Bugün sözde gazetecilik adına, araştırmacılık adına, 'doğru haber yapıyorum' diyerek gazete sayfalarını kirleterek dolduran anlayışı kınadığını kaydeden Kılıç, 25 yıl Almanya'da yaşadığını, siyasi hayatına da Almanya'da başladığını ifade etti. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Deniliyor ki 'Ali Kılıç Alman istihbaratı adına çalıştı'. Benim Türkiye'de, Türk siyasetinin en saygın isimlerden biri olarak ifade ettiğim Deniz Baykal'a duyduğum sevgi ve saygıyı herkes bilir. Güya ben gitmişim yurt dışına, o komployu hazırlamışım. Getirmişim, o dönem grup başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu'na vermişim. Biz bu komplonun bir parçasıymışız. Peki bu iddia ne zaman ortaya atılıyor? Cumhuriyet Halk Partisi kurultayına 15 gün kala ortaya atılıyor. Buradan tüm Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarımın huzurunda söylüyorum.

Benim bırakın Alman istihbaratıyla, Almanya'nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantıda Gürsel Tekin'in dahil olduğu ya da olmadığı bir yerde, bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler bugün siyaseti bırakıyorum. Bu kendini gazeteci sayan ki ben de gazeteciyim mesleğe saygı duyuyorum. Almanya'da nerede toplantıya katılmışız, ne zaman katılmışız, kiminle katılmışız, neden katılmışız? Bunları ortaya koyun."

Ali Kılıç, basında çıkan haberlerle ilgili de yarın avukatıyla basın savcılığına suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...