Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'ı Köşk'te atlı birlik karşılayacak

/ Kaynak: AA
Erdoğan'ı Köşk'te atlı birlik karşılayacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığını "A Tipi" törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak.

10 Ağustos'ta yapılan seçimlerde halkın oyuyla Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığını "A Tipi" törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak. nbsp;


Erdoğan, 28 Ağustos'ta Köşk yolculuğuna TBMM'de yemin ederek başlayacak.


Genel Kurul, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısı saat 14.00'te olağanüstü toplanacak. nbsp;


Çiçek'in, TBMM Başkanı olarak oturumu açmasının ardından en yaşlı Başkanvekili sıfatına haiz olan Ayşenur Bahçekapılı vasıtası ile TBMM Genel Kurulu'na Erdoğan'ı andiçmek üzere davet edecek. nbsp;


Anayasa ve içtüzük hükümlerine göre siyah takım elbise giyecek Erdoğan, salona "başbakan" sıfatıyla girecek. nbsp;


12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı Başkanlık Divanı'nda alan Erdoğan, Genel Kurul kürsüsünde andiçecek. Erdoğan ant içmesini, Genel Kurul'da bulunan milletvekilleri ve konuklar ayakta izleyecek.


Erdoğan, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bahçekapılı'nın eşliğinde Genel Kurul Salonu'ndan ayrılacak. Erdoğan'ı Başkanvekili Bahçekapılı, askeri tören kıtasıyla uğurlayacak.


Cumhurbaşkanlığı forslu makam aracına binecek


Tören için TBMM'ye gidecek Cumhurbaşkanlığı Yaveri de Erdoğan'a yemin etmesinin ardından programlarında eşlik edecek.


TBMM'de Cumhurbaşkanlığından gelen forsu kapalı makam aracı Erdoğan'ı bekleyecek. Yeminin ardından forsu açılacak makam aracıyla Erdoğan, seremoninin ikinci ayağı olan Anıtkabir ziyaretine geçecek. Anıtkabir'de mozoleye çelenk koyacak Erdoğan, ardından Köşk'teki devir teslim törenine geçecek.


Çankaya'ya eşiyle çıkacak


Anıtkabir ziyaretinden sonra Erdoğan, saat 16.30'da düzenlenecek devir teslim törenine katılmak üzere eşi Emine Erdoğan ile Çankaya Köşkü'ne gidecek.


Devir teslim töreninde Erdoğan için A Tipi devlet töreni uygulaması yapılacak. Bu kapsamda Erdoğan çifti giriş kapsında atlı birlik tarafından karşılanacak. Karşılamada Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de bulunacak. nbsp;


Atlı birliğin eşliğinde tören alanında kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası'nı selamlayacak Erdoğan, daha sonra Büyük Şeref Kapısı'nda Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından karşılanacak.


Cumhurbaşkanlığı makamında Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Gül baş başa görüşme yaparken, eşleri de diğer bir odada bulunacak.


Gül ve Erdoğan çifti davetlilerle buluşacak


Erdoğan ve Gül, görüşmenin ardından Çankaya Köşkü Büyük Resepsiyon Salonu'nda düzenlenecek devir teslim töreninde kendilerini bekleyen davetlilerin karşısına çıkacak.


İstiklal Marşı ile Gül ve Erdoğan'ın özgeçmişlerinin okunmasının ardından, halef-selef cumhurbaşkanları konuklara hitaben birer konuşma yapacak. nbsp;


Törenin ardından düzenlenecek resepsiyona katılmaları beklenen Gül çifti, Köşk'ten sade bir şekilde uğurlanacak. nbsp;


Görevini düzenlenen seremonilerin ardından Erdoğan'a devredecek Gül, Çankaya Köşkü'nden Cumhurbaşkanlığı forsu taşımayan makam aracıyla ayrılacak. nbsp;


Gül çiftinin Çankaya Köşkü'nden ayrılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Büyük Resepsiyon Salonu'nda kendilerini tebrik etmek için bekleyen davetlilerin yanına dönecek ve kutlamaları kabul edecek.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...