Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Osmanlı, Bursa'da yeniden ayağa kalkacak!

Osmanlı, Bursa'da yeniden ayağa kalkacak!

GÜNDEM Haberleri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa için hazırladığı dünya çapındaki projelerini anlattı.

Altepe, UNESCO tarafından korumaya alınan Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa için sadece tarihi değil kültürel özellikleriyle de öne çıkan bir kent için çalıştıklarını söyledi.

Altepe'nin açıklamaları şöyle;

OSMANLI'YI AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Bursa, sultanların kurduğu bir şehrimiz. Türkiye için çok önemli olan bu şehrimiz artık bir dünya mirasıdır. UNESCO Haziran aynında bizim kentimizi miras listesine aldı.

Biz de belediye olarak Osmanlı'ya ait tüm eserleri ayağa kaldıracağız. Çünkü burası dünya şehri ve bir tarihi bir şehir.

Son dönemlerde tarihi film ve dizilere konu olmasıyla ismi geçen padişah ve şehzadelerin türbeleri de burada. Restore edilmedik tarihi eser çok az kaldı.

YER ALTINI DA RESTORE EDİYORUZ

Sadece yer üstünde değil yer altındaki eserlerimizi de restore etmeye başladık.

UNESCO üyelerinin oy birliğiyle Bursa'nın neredeyse tamamını Dünya Mirası Listesi'ne alınması bizim sorumluluğumuzu daha arttırdı. Özellikle Osmanlı'nın ilk yerleşim yeri olan Kızık köyleri de artık nbsp; evrensel bir değer oldu.

Son restorasyonlarımızı bitiriyoruz. UNESCO heyeti tüm külliyeleri incelediler. Çalışmalarımızla buraları ayağa kaldırdık. Heyet çalışmalarımız karşısında hayran kaldı.

İZNİK'TE HRİSTİYAN ALEMİNİN İLGİSİNİ ÇEKECEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Bursa tarihin yanında turizm şehri de olmanın hedefinde. Kaplıca ve kış turizmiyle de öne çıkma hedefimizi gerçekleştireceğiz.

Belediye olarak İznik'e girdik. İznik de bir dünya başkenti. Orada da tüm tarih ayağa kalkacak. Özellikle Hristiyan dünyasının ilgisini çekecek çok sayıda eseri elden geçiriyoruz.

Uludağ, Bursa için başlıca bir değer. Gölleri ve manastırlarıyla sadece kış değil yazları da çok rahat bir şekilde kültür turizminin çekici noktalarından biri yapmak projelerimizi hayata geçireceğiz.

Teleferiklerimizi de yeniledik. Artık Uludağ'a ulaşım daha rahat olacak. Çok yönlü olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak çalışıyoruz. Bizim amacımız hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin kazanması.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...