Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir yemin etti ki...

Bir yemin etti ki...

GÜNDEM Haberleri

Halkın bizzat seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin edip mazbatasını aldıktan sonra, forslu makam aracı ile Meclis'ten uğurlandı.

Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başladı. Başbakanlık vekaletini, AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na veren Erdoğan'ın yemin töreni dolayısıyla Meclis'te adeta kırmızı alarm verildi. Günler öncesinden başlayan hazırlıklar kapsamında ziyaretçi yasağı uygulandı. Meclis'e davetliler ve görevliler dışında kimse alınmadı. nbsp;
BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK
Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan saat 13.30'da tören için Ankara Subayevlerindeki evinden ayrıldı. Çıkışta artık koruma müdürü değil, başyaver tarafından karşılanan Erdoğan'ın makam aracı da Cumhurbaşkanlığı aracı ile değiştirildi. Fors ve bayrak kapalı halde yola çıkan Erdoğan'ın aracının ön koltuğunda da yine başyaver yer aldı. TBMM güzergahı boyunca vatandaşlar yeni cumhurbaşkanına sevgi gösterisinde bulundu. nbsp;Saat 13.50 civarında TBMM'ye Çankaya kapısından giriş yapan Erdoğan, Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından karşılandı. A tipi askeri törenin ardından da Erdoğan TBMM Şeref Kapısı'ndan girip, Genel Kurul Şeref Kapısı'na ulaştı. Burada, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, dinlenme odasına misafir edildi. Bu sırada Genel Kurul saat 14.00'de Çiçek başkanlığında toplandı. nbsp;Ardından Erdoğan salona girdi. nbsp;Meclis Başkanı Çiçek, Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı mazbatasını takdim etti. Mazbata takdiminden sonra yemine geçildi. Erdoğan, daha önceden duyurulmasına rağmen konuşma yapmadan Genel Kurul'dan ayrıldı. nbsp;
ANITKABİR'DE ANLAMLI MESAJ
Erdoğan'ın ant içmesi sonrası Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası İstiklal Marşı'nı çaldı. Tam bu sırada Cumhurbaşkanlığı Forsu TBMM özel gönderine çekildi ve Erdoğan'ın makam aracındaki fors açıldı. nbsp;Aynı anda Ankara'da ve ordu merkezlerinde 101 pare top atışı yapıldı. Meclis'e Çankaya kapısından giren Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanı olarak Dikmen kapısından çıktı. "Cumhurun Başkanı", saat 14.40 civarında forsu açılmış makam aracı ile yine askeri törenle Meclis'ten ayrılıp Anıtkabir'e geçti. Özel defteri imzalayan Erdoğan, "Aziz Atatürk; vefatınızı ardından cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasındaki bağlar zayıfladı. Her zamankinden daha çok çalışacağıma söz veriyorum" dedi.
BAHÇELİ'DEN ÖRNEK TAVIR
Meclis'teki tören, CHP'li vekillerin çıkardığı gerginlik dışında planlandığı gibi tamamlandı. MHP Lideri Devlet Bahçeli de vekillerin büyük bölümüyle birlikte yemin törenine katıldı. Erdoğan yemin için salona girdiğinde Bahçeli ve MHP'li vekiller de ayakta karşıladı. Ancak alkışlamadılar. MHP'li Erkan Akçay ile Atilla Kaya ise ayağa kalkmadı. MHP'li Sümer Oral yanında oturan Akçay'ı sık sık ayağa kalkması konusunda uyardı. BDP'liler de tam kadro yemin törenini izledi.



15 YIL ÖNCE
"Allah nasip ederse çankaya köşkü'ne de çıkacağım" demiş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'ndeki günlerinde cumhurbaşkanı seçilmeyi istediğini söylediği ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in Basın Danışmanı ve Gazeteci-Yazar Bilal Çetin'in 2003 yılında yayınlanan "Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Tayyip Erdoğan" isimli kitabında yer alan bilgilere göre Erdoğan, 1999'da ziyaretine gelenlere, "Önüme hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın bu engelleri teker teker aşacağım. Ferhat'ın Şirin'e kavuşması gibi ben de milletime bir gün kavuşacağım. Allah'ın izni ve milletin sağduyusu ile Türkiye'nin en büyük partisini kuracağım ve bir gün Başbakanlık koltuğuna oturacağım. Allah nasip ederse bir nihai hedefim, Çankaya Köşkü'ne çıkmaktır" demiş.


nbsp;Bir yemin etti ki...

FRAK GİYMEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemini İçtüzük gereği siyah takım elbise giyerek yaptı, bordo renkli kravat taktı. Kürsüye çıkıp TBMM Başkanı Çiçek'ten mazbatasını alan Erdoğan, milletvekilleri ve izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Yeminde ayağa kalkmayan tek milletvekili ise MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay oldu.
nbsp;Bir yemin etti ki...


AİLESİ LOCADAN İZLEDİ
Meclis'teki töreni Erdoğan'ın eşi Emine Hanım ile çocukları, Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan ve Bilal Erdoğan ile torun Ahmet Akif Albayrak da izledi. Erdoğan'ın büyük oğlu Burak, törene katılmadı. Abdullah Gül'ün yemin törenine eşi Hayrünnisa Gül, askerin başörtüsü tavrı sebebiyle katılamamıştı. Meclis'te dün Emine Erdoğan ve kızları bir ilki yaşattı.


nbsp;Bir yemin etti ki...

KOMUTANLAR TAM KADRO nbsp;
Yemin törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları tam kadro katıldı. Ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve tüm yüksek yargı organlarının başkanları da yemin töreni için kendilerine ayrılan yerdeydi. Askerler, 2007 yılında Gül'ü boykot etmiş ve Meclis'e gelmemişti.





SEZER RUHU HORTLADI
Meclis'teki yemin törene CHP'lilerin çirkin davranışı damga vurdu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, oturumu açtığı sırada CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ayağa kalkarak söz istedi. Çiçek ise iç tüzük gereği Meclis'in olağanüstü toplandığını ve yemin etme gündemi ile sınırlı olması gerektiğini belirterek söz vermedi. Bunun üzerine Altay, elindeki Anayasa kitapçığını ve içtüzüğü Çiçek'e doğru fırlattı. CHP'liler, daha sonra Genel Kurul salonunu terk etti. "Yine olsa yine yaparım, demokratik tepki hakkımı kullandım" diyerek kendini savunan Altay'a tepki yağdı.2001'de de dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Ecevit'e MGK toplantısında Anayasa kitapçığını fırlatmış, ülke kaosa sürüklenmişti.


nbsp;Bir yemin etti ki...

BAHÇELİ'DEN TEBRİK
Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanının yemin töreni için geldiği TBMM Genel Kurulu'nda AK Partili vekillerin alkışlarıyla karşılandı. Davutoğlu, yerine oturmadan muhalefet sıralarına giderek MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı CHP'li milletvekilleriyle de tokalaştı. nbsp;

Yücel Kayaoğlu / İsmail Sonsuz nbsp;
Buket Güven / Raşit Aydoğan


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...