Davutoğlu yeni kabine listesiyle Çankaya'da

Davutoğlu yeni kabine listesiyle Çankaya'da

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunmak için Çankaya Köşkü'ne çıktı.

62. hükümet bugün belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11.15 sıralarında Çankaya Köşkü'ne geldi. Yeni hüküm eti kurmakla görevlendilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabineyi Çankaya Köşkü'ne sunmak için saat 11.00 sıralarında Başbakanlık'tan ayrıldı. Ahmet Davutoğlu, saat 11.45'te Çankaya'ya geldi. Erdoğan'ın onayının ardından kabine listesinin saat 12.30''da açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurmakla Ahmet Davutoğlu'nu görevlendirmişti. Erdoğan, görevi vermeden önce de yemin edip milletvekilliği ve başbakanlığı sona erdiği anda Başbakanlık vekaletini de Ahmet Davutoğlu'na vermişti.

Bakanlar Kurulu listesi Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra 62. hükümet programı TBMM'de okunacak. İçtüzük uyarınca hükümet programının Meclis'te okunmasından 2 tam gün sonra Genel Kurul'da görüşmeleri yapılacak. Görüşmeden 1 tam gün sonra ise güven oylaması açık oyla yapılacak. Takvime göre yeni hükümet programı 1 Eylül'de Genel Kurul'da okunacak.

4 Eylül'de yapılacak program görüşmelerinin ardından CHP'nin olağanüstü kurultayına denk düşen 6 Eylül Cumartesi veya en geç 8 Eylül Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu'nda güven oylaması gerçekleştirilecek. Güven oylamasının ardından yeni hükümet görevine başlayacak.
Davutoğlu yeni kabine listesiyle Çankaya'da

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...