Rum liderden Erdoğan'a mektup

Rum liderden Erdoğan'a mektup

GÜNDEM Haberleri

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiades, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilmesini kutladı.

Türkiye'nin tanımadığı Kıbrıs Cumhuriyeti'nin lideri Nikos Anastasiades'in tebrik mektubunu Erdoğan'a, Ankara'daki yemin törenine katılan Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos iletti.


Anastasiades mektubunda, Erdoğan'dan Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına kişisel olarak katılması beklentisinde olduğunu iletti.


Anastasiades iki paragraflık mektubunda Erdoğan'ı halk tarafından doğrudan ülkenin en yüksek makamına seçilmesinden dolayı kutladı.


Anastasiades mektubunda, "Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabalarına kişisel olarak katılmanızı bekliyorum. Çünkü bir çözüme ulaşılırsa bu herkesin yararına olacak ve Türkiye'nin bölgede savunduğu rolüne de yardımcı olacaktır" dedi.


İLK RESMİ ZİYARET KKTC'YE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yurtdışı resmi ziyaretini 1 Eylül'de KKTC'ye yapacak.


Kıbrıslı liderler de, 2 Eylül'de Birleşmiş Milletler'in atadığı yeni arabulucuyla müzakerelerin en kritik aşaması kabul edilen al-ver sürecini başlatma hedefiyle masaya oturacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...