İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durakları

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durakları

GÜNDEM Haberleri

Devir teslimin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun gündemine geri dönüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerine start veriyor. İlk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye, ilk yurt içi ziyaretini ise Rize ve Bayburt'a gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt içi ziyaretlerine 10 Ağustos'ta kendisine en çok oy veren il ve ilçelerden başlayacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a en çok oyu yüzde 80.6 ile Rize, yüzde 80.2 ile Bayburt ve yüzde 75 ile Gümüşhane vermişti. Bu illeri 74.6 ile Konya ve yüzde 74 ile de Aksaray takip etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine oy veren illerin yanı sıra ilçeleri de unutmayacak. Cumhurbaşkanının ilçeler bazında yüzde 95.7 ise şampiyon olan Adıyaman'ın Sincik ilçesi ve yüzde 92.4 ile ikinci sırada yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesini de ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan önceki gün verilen resepsiyonda kendisini Ağrı'ya davet eden HDP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın davetine de olumlu cevap vermişti.
KKTC'DEN ÇÖZÜM MESAJI VERECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk yurt dışı ziyaretlerini de geleneksel olarak KKTC ve Azerbaycan'a gerçekleştirecek. 1 Eylül pazartesi günü KKTC ve 3 Eylül Çarşamba günü Bakü'ye gidecek olan Erdoğan'ın Kıbrıs'ta çözüm yolunda önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Türk tarafının çözüm için hazır olduğunun altını çizecek. Çözüm için gerçekleştirilen müzakerelerde sorun çıkaran tarafın Rumlar olduğuna işaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk tarafının yapıcı olmaya devam edeceğini ancak bunun ilanihaye sürmeyeceği mesajını verecek. Buket GÜVEN / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...