Erdoğan: Sayın Gül ile kıyamete dek kardeşiz!

Erdoğan: Sayın Gül ile kıyamete dek kardeşiz!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı sıfatıyla El Cezire'ye verdiği ilk röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar özetle şöyle:
BAŞKANLIK?SİSTEMİ
"Görevimizi, anayasamızın bizlere vermiş olduğu çerçeve içerisinde yürüteceğiz. Şu andaki sistemimiz bir başkanlık sistemi değil. Ama yarı başkanlık sistemine benzer bir yapı bizde mevcut ve bu yapı içerisinde bizler seçilmiş bir başbakan ve ilk defa halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak el ele vermek suretiyle Yeni Türkiye'yi inşa etmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gerek demokraside gerek ekonomide çok yoğun bir çalışmayla geleceğe yürüyoruz. 2023 hedeflerine çok daha farklı ulaşalım istiyoruz. Bunu da başaracağız.
İSTİŞARE İLE BELİRLEDİK
Yoğun istişareler neticesinde partimizin genel başkanı adayı olarak Ahmet Davutoğlu Beyi teklif ettik. Tabii ben göreve geldiğimde danışman olarak Ahmet Bey yanımda göreve başladı ama ben Ahmet Bey'i o gün tanımadım. Ahmet Bey'i daha geçmişten tanıyorum. Daha sonra kendisinin üniversiteye dönme arzusu falan da oldu. Biz dedik ki artık bak buraya kadar danışman olarak geldin, Abdullah Bey'in yanında çalıştın, şimdi bizim yanımızda çalıştın, bundan sonra sizi çok daha farklı görevler bekleyecek. Siz bugüne kadar teorisyendiniz. Şimdi bundan sonra bu işin pratiğini de yapmak suretiyle teoriyle pratiği bir araya getirecek ve ülkemize, milletimize bu şekilde çok daha faydalı olacaksınız. Ve zaten değerler noktasında, fikri planda en ufak bir ayrılığımız söz konusu değil. Dışişleri Bakanlığı'nda başarılı bir performans ortaya koydu. Şimdi de inşallah gerek ülke içi gerek ülke dışı beraberce koşturacağız. nbsp;
Abdullah Gül'le aynen Dışişleri Bakanı olduğu zaman kendisini cumhurbaşkanlığına aday gösterdiğimizde aramızdaki hukuk ne kadar sıcaksa şu anda da bu hukuk aynı şekilde sıcaktır. Tabii partimizin içerisine fitne sokmak isteyenler tefrika sokmak isteyenler bu tür şeyleri 7 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde zaman zaman Abdullah Bey'le benim aramda, zaman zaman hanımlarımız arasında bu tür ayrılıkların olduğunu net işlemişlerdir, bundan sonra da işleyebilirler. Ama onların hiçbir zaman bu attıkları adımlar tutmamıştır bundan sonra da tutmayacaktır. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir davadır ve bu davaya gönül verenler artık inanıyorum ki kıyamete dek bu anlayış içerisinde o kardeşlik duygusu içerisinde bu hizmeti sürdüreceklerdir.
"PARALEL" İLE MÜCADELE
Bu çete, paralel devlet yapılanması olarak bizim artık resmi kayıtlarımıza girmiştir. Milli Güvenlik Kurulu'nda bu isimle artık tescil edilmiştir. Şu anda kurumlarımız içerisinde bunların temizliğine yönelik çalışmalar başlamıştır. Cumhurbaşkanı olarak görev süreci içerisinde ben bunun mücadelesini devam ettirmemi ulusal güvenliğimize bir tehdit olması sebebiyle yapmak zorundayım. Aynı şekilde başbakanım aynı şekilde kabinemiz bu mücadeleyi tüm kurumlarımızla beraber sürdürmek durumundayız. Çünkü burada bir ulusal güvenliğimizin tehdidi söz konusudur." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...