Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Köşk'te milletin ilk resepsiyonu

Köşk'te milletin ilk resepsiyonu

GÜNDEM Haberleri

Sanatçısından sporcusuna, iş adamından muhtarına kadar toplumun her kesiminin temsil edildiği gecede Erdoğan çifti tebrikleri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla "başkomutan" sıfatıyla resepsiyon verdi. Çankaya Köşkü'ndeki tören alanında, açık havada verilen resepsiyon, samimi ve öncekilerden farklı bir havada gerçekleşti. Davetlileri eşi Emine Erdoğan ile birlikte karşıladıktan sonra davetliler arasına katılan Cumhurbaşkanı, misafirleriyle yakından ilgilendi, samimi sohbetler yaptı. Resepsiyona Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere, kabine üyeleri eşleriyle birlikte tam kadro katılırken; iş, sanat ve spor dünyasından da geniş katılım oldu. Sanatçı Muazzez Ersoy'un resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a yanında getirdiği güllerden takdim ettiği görüldü. nbsp;
MUHTARLAR DA KATILDI
Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarından uluslararası derece elde eden sporcuların bulunduğu resepsiyona, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerler de davet edildi. Resepsiyonda yurdun 7 bölgesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'da ikametgahının bulunduğu mahallelerin muhtarlarının da davetliler arasında yer alması dikkati çekti. Erdoğan, Siirt İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu ve İlahiyat Fakültesinde öğrenim gördüğünü belirten bir kızla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. nbsp;
BAŞKAN, TÜRKÜ SÖYLEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve eşleriyle de bir süre sohbet etti. Erdoğan ve beraberindekiler canlı müzik yapılan sahneye yaklaştıkları anda ise "Burası Huştur" türküsü söylenmeye başlandı. Mikrofonun uzatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanında bulunan sanatçılar Yavuz Bingöl ve Özhan Eren ile türküyü seslendirdi. Erdoğan, türkünün ardından etrafındakilere, "Biz bu türküyü Huştur" diye okuduğumuz zaman, Muşlular bize kızıyor" dedi. Sanatçılarla sohbet etmeyi ihmal etmeyen Erdoğan, yanına gelen gazetecilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Gazetecilerin soru sorma girişimi üzerine Erdoğan, "Bu akşam konuşmuyorum" cevabını verdi. Erdoğan, bu sırada kadın gazetecilerin eşi Emine Erdoğan'ın etrafında çevrelendiklerini görünce "Soru mu soruyorsunuz?" dedi. Kadın gazetecilerin "Dost sohbeti yapıyoruz" cevabı üzerine "Bu öyle oluyor zaten" ifadesini kullandı. Erdoğan, resepsiyon boyunca misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
DAVUTOĞLU TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu da resepsiyona eşi Sare Davutoğlu ile katıldı. Resepsiyonun davetlilerinin birçoğuyla ayaküstü sohbet eden ve yeni görevi nedeniyle tebrikleri kabul eden Davutoğlu, sanatçılar Yavuz Bingöl, Ece Erken, Serkan Çağrı ile müzik üzerine konuştu. Davetliler arasında doktora ve master programları sırasında öğrencisi olduğunu söyleyen bir kadının kendisine "başbakanım" diye hitap etmesi üzerine Davutoğlu, "Hayır, öğrencimsen 'hocam' diyeceksin" demesi, çevresindekilerin de tebessüm etmesine neden oldu. Davutoğlu, kendisiyle tanışmak isteyen şehit eşi Perihan Öztürk ve kızı Burcu Öztürk ile bir süre sohbet etti. Perihan Öztürk'ün elini öpen Davutoğlu, şehit ve gazilere minnet borçlu olduklarını söyledi. Perihan Öztürk de Davutoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyerek, başarılı olmaları için her zaman dua ettiğini belirtti. Sanatçılar Berdan Mardini, İzzet Yıldızhan ve Ece Erken ile sohbet eden ve özçekim isteklerini geri çevirmeyen Davutoğlu, özürlü sporcular, milli sporcular, çeşitli rütbelerdeki askerlerle de hatıra fotoğrafları çektirdi.
ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI
Resepsiyando soruları cevaplandıran Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Balyoz Davası'ndaki tahliyelerle ilgili olarak, " Benim için önemli olan onların özgür olması. Şu an çok rahatım ama beraat olursa daha çok mutlu olacağım" ifadelerini kullandı. Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine Necdet Özel, sürece ilişkin yol haritasını bilmediklerini belirterek, "Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Yol haritasını henüz görmedik, görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz" dedi. 'Kırmızı çizgileriniz sürüyor mu?' sorusu üzerine Orgeneral Özel, "Kırmızı çizgiler aşılırsa gereğini yapacağımızı söyledik" diye konuştu. Özel, kırmızı çizgiler konusunda 10 yıl öncesine göre bir değişiklik olup olmadığının sorulması üzerine ise, "10 yıl öncesiyle bazı farklılıklar var" diye cevap verdi. nbsp;Özel, hükümetin sorunu çözüm süreciyle çözmek istediğini hatırlatarak, "Biz de analar ağlamasın istiyoruz" ifadelerini kullandı. Özel. 'paralel yapı' ile mücadele konusunda da, "Türk Silahlı Kuvvetleri elinde bilgi ve belgeyle çalışır. MİT ve emniyetten belge istedik, ama bize şu ana kadar bilgi belge gelmiş değil. İmzasız ihbar mektuplarıyla işlem başlatamayız. Türk Silahlı Kuvvetleri hukukun üstünlüğüne inanır, buna göre gereğini yapar" açıklamasını yaptı. Özel, bedelli askerlikle ilgili olarak da henüz kendilerine ulaşmış bir çalışma bulunmadığını söyledi.

nbsp;Köşk'te milletin ilk resepsiyonu

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Erdoğan çiftini tebrik etti. nbsp;


nbsp;Köşk'te milletin ilk resepsiyonu

Erdoğan ve eşi Emine Hanım'ın davetlilerle tek tek tokalaşması 1 saat 40 dakika sürdü. Sanatçı Muazzez Ersoy'un, Erdoğan çiftine gül takdim etmesi geceye renk kattı.
nbsp;Köşk'te milletin ilk resepsiyonu
Resepsiyona Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Kapan, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve TGRT HABER Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar da katıldı.

nbsp;Köşk'te milletin ilk resepsiyonu



Yavuz Bingöl'ün söylediği türküye eşlik eden Erdoğan, sanatçıların hatıra fotoğrafı çektirme isteklerini de geri çevirmedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...