Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hükümet programında bir ilk

Hükümet programında bir ilk

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu'nun başkanlığında kurulan yeni hükümetin programında; paralel yapı çerçevesinde cemaatin bazı yapılanmalarıyla mücadele edileceği de vurgulandı.

Böylece sağ çizgideki bir hükümetin programında, cemaatle bağlantılı yapılanmalarla mücadeleye ilk kez yer verildi. Programda, paralel yapılanmalar ulusal güvenlik sorunu olarak nitelendirildi. Programda, yeni hükümetin çözüm süreci çerçevesindeki yol haritasının hedefleri arasında PKK'nın silahsızlandırılması da yer aldı.


PROGRAMDA PARALEL YAPI BAŞLIĞI


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Meclis'te okuduğu 62. Hükümet'in porgramında, paralel yapılanma çerçevesinde Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı cemaat ile mücadele de yer aldı. Böylece cemaatin paralel yapılanmasıyla ilgili mücadele ilk kez bir hükümet programında yer aldı. Paralel yapının ulusal güvenlik sorunu oluşturduğu daha önce Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde yer almıştı. "Ulusal Güvenliğimizi Tehdit Eden Unsurlarla Mücadele" başlığı altında Davutoğlu'nun okuduğu programda, şu ifadeler yer aldı:


7 ŞUBAT VE 17 - 25 ARALIK HADİSELERİ


"Geleneksel vesayekçi aktör ve kurumlarla yürüttüğü mücadele neticesinde hükümetlerimiz, milli iradeye dayalı demokratik bir siyasal sistemi inşa etme hedefine odaklanmışken; 7 Şubat, 17 - 25 Aralık hadiseleri ve takip eden gelişmelerle yeni bir vesayet odağının saldırılarına maruz kalmıştır.


Yargı ve güvenlik bürokrasisini ve sivil toplumun çeşitli kesimlerini tesiri altına almaya çalışan bu yeni vesayet odağının siyaseti kendi hedefleri doğrultusunda dizayn etme çabalarıyla, bürokrasi içinde şeffaflığı yok eden gayretleriyle, mililg üvenliği tehdit eden faaliyetleriyle ve artık eski dönemlerde kalması gereken vesayetçi anlayışıyla milli iradeden aldığımız güçle, hukukun içinde kalarak mücadele etmeye devam edeceğiz.


Ne amaçla olursa olsun hiç bir çeteleşmeye müsaade etmeyeceğiz. Bu yeni vesayet odağının topulumu, siyaseti ve devleti baskı altına almasına ve ulusal güvenliğimizi tehdit etmesine izin vermeyeceğiz.


DEVLETİ ÇÖKERTMEYİ HEDEFLİYOR


Uluslararası bağlantıları da edğerlendirildiğinde, bu yapılanmalar sadece hükümetimize yönelmiş bir tehdit olarak edğil, devletin varlığına kast eden, onun yapısını çökertmeyi hedefleyen bir ulusal güvenlik sorununa dönüşmüştür. Bu tür teşebbüsleri, geçmişteki vesayet odaklarının oluşturdukları kadar tehdit olarak görüyor ve her türlü vesayete karşı mücadelemiz çerçevesinde ele alıyoruz. bu konuda kararlı ve dirayetli duracağımız konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın."


HEDEF PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI


Hükümet porgramında 62. Hükümetin çözüm süreci kapsamında yeni yol haritasının hedefleri; terörün bitmesi, silahsızlandırma, toplumsal hayata kazandırma ve demokratik siyasete katılımın önünü açmak şeklinde sıralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...