Hüseyin Çapkın'ın yardımcıları da gözaltında

Hüseyin Çapkın'ın yardımcıları da gözaltında

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapının emniyet ayağına yönelik operasyonda 17 ilde 33 polis gözaltına alındı. Suçlama yine ''hükümeti yıkmaya teşebbüs'' ve "casusluk"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde mülkiye başmüfettişleri ve polis başmüfettişlerinin yaptığı çalışmaların ardından, dün sabah 17 ilde operasyon düzenlendi. İstanbul, Ankara, Afyonkarahisar, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kütahya, Muğla, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Zonguldak'ta bir çok adrese yapılan baskınlarda, İstanbul Emniyeti'nde önceki dönemlerde görev yapan polis müdürlerinin de aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. nbsp;
Şüpheliler arasında hükümete yönelik 17 Aralık Operasyonu sırasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevindeyken meslekten ihraç edilen Yakup Saygılı, yardımcısı Yasin Topçu, Hüseyin Çapkın'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde Organize ve Narkotik Suçlarla Mücadele şubelerinden sorumlu il emniyet müdür yardımcılığı görevi yapan Mahir Çakallı ile aynı dönemde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu il emniyet müdür yardımcılığını yapan Hamza Tosun da yer alıyor. Özellikle Mali Şubeyi kapsayan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler "darbeye teşebbüs", "casusluk", ''gizliliğin ihlali" ve "resmi evrakta sahtecilik"le suçlanıyor. nbsp;
Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da operasyonla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Mali Şube'nin bilgisayarlarında yapılan teknik incelemede Başbakan ve birçok bakanın nbsp;dolaylı şekilde dinlendiği, MİT müsteşarı ile yaptığı görüşmenin görüntülerinin temin edildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...