Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunceli'de teröristler HES santralini 30 kilo bombayla patlattı

/ Kaynak: DHA
Tunceli'de teröristler HES santralini 30 kilo bombayla patlattı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Tunceli'de bir grup terörist HES'i basıp çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra santralin ana kumanda merkezini 30 kilo bomba ile patlattı.

TİKKO militanları Tunceli'de HES santiralını basıp çalışanları silahla etkisiz hala getirdikten sonra ana kumada merkezini 30 kilo patlayıcı ile adeta uçurdu. Ana kumanda merkezi hasar gören santralde elektrik üretimi durdu - son gelişmeler tüm detayları ile...Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde özel bir şirkete ait HES'i basan bir grup TKP/ML TİKKO militanı, çalışanları silah tehdidi ile etkisiz hale getirdikten sonra santralin ana kumanda merkezine 30 kilo bomba yerleştirip, uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada ana kumanda merkezi hasar görürken, santralde elektrik üretimi durdu.Ovacık'ta bulunan özel bir firmaya ait HES'e dün saat 20.40 sıralarında gelen TKP/ML TİKKO üyesi oldukları belirtilen silahlı 8 kişi, 10 kişiden oluşan özel güvenlik görevlileri ve işçileri silah tehdidi ile santral dışına çıkardı. Daha sonra HES'in ana kumanda merkezinin bulunduğu ana binaya yanlarında getirdikleri iki piknik tüpü içinde 15'er kiloluk toplam 30 kilo bombayı yerleştiren TİKKO'cular, uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.
Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, bombanın patladığı binada büyük hasar meydana geldi. HES'in ana kumanda merkezinin zarar görmesi nedeniyle elektrik üretimi de durdu
Saldırıyı gerçekleştiren TİKKO'lular daha sonra kaçarak izlerini kaybettirdi. Bölgeye Tunceli'den bu Sabah saatlerinde helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri sevk edilerek operasyon başlatıldı.
Tunceli'de teröristler HES santralini 30 kilo bombayla patlattı
VALİLİK AÇIKLAMASI

Tunceli Valiliği'nden, HES'e yapılan bombalı saldırıyla yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi: "01.09.2014 günü saat 20.40 sıralarında Ovacık Mercan HES'de TKP/ML-TİKKO terör örgütü mensupları tarafından işletmede bulunan işçiler dışarı çıkartılmış, bina içerisine patlayıcı yerleştirilerek kablo düzeneği ile uzaktan patlatılmıştır. Olay yerinde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır."
Tunceli'de teröristler HES santralini 30 kilo bombayla patlattı
İKİNCİ SALDIRI
Dün akşam bombalı saldırı düzenlenen HES'e yaklaşık 1 ay önce yine TİKKO'clar tarafından saldırı düzenlenmişti. Önce HES binasına ateş açan TİKKO'cular daha sonra binaya iki bomba yerleştirip kaçmışlardı. Güvenlik güçleri patlamayan bombayı daha sonra etkisiz hale getirmişti.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...