Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kocaeli'de mavi dil hastalığı nedeniyle karantina başlatıldı

/ Kaynak: AA
Kocaeli'de mavi dil hastalığı nedeniyle karantina başlatıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kocaeli'de Mavi dil hastalığı belirtileri görülmesi üzerine 10 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gebze Tepemanayır, Ahatlı, Yağcılar, Kandıra Pirceler, Kurtyeri, Derince Karagöllü/Bıçakçılar, Çavuşlu/Çal, Kartepe Ketenciler, İzmit Akmeşe/Sultaniye ve Zeytinburnu mahallelerindeki hayvanlarda hastalık şüphesine rastlandığı belirtildi. Pendik Hayvancılık Araştırma Enstitüsünden gelen uzmanların bazı numuneler aldığı ifade edilen açıklamada, hayvanlara mavi dil hastalığı teşhisi konulduğu bildirildi.
Bunun üzerine çeşitli önlemler alındığını aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: nbsp;
"Öncelikle hastalık görülen mahallere giriş çıkışlar yasaklanmıştır, ikinci emre kadar karantina uygulanmaktadır. Köylerde mavi dil hastalığı hakkında bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir. Mavi dilhastalığına karşı aşılama faaliyetlerine devam edilmekte, gebe ve hastalık bulaşmış hayvanlara aşılama yapılmamaktadır." Kocaeli'deki hayvanlarda mavi dil hastalığıGebze, Kandıra, Kartepe, Derince ve İzmit ilçeleriMavi dil hastalığı
nbsp;
Bakanlıktan açıklama
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada ise son günlerde bazı basın yayın organlarında "Kocaeli'nde mavi dil hastalığından çok sayıda hayvanın zarar gördüğüne dair" haberlerin yer aldığı belirtildi. Sivrisineklerle bulaşan söz konusu hastalığın ilk olarak 30 Mayıs 2014'te Yunanistan'da, daha sonra 15 Temmuz 2014'te Bulgaristan'da ortaya çıktığı ve hastalığın İtalya ve Romanya'ya da yayıldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Mavi dil hastalığı 12 Ağustos'ta ülkemizde Kırklareli'nin Kofçaz ilçesi, Karaabalar köyünde görülmüştür. Hastalığa karşı Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından aşı üretilmektedir. Hastalığın yayılmasının engellenmesi için Marmara bölgesinde 980 bin baş küçükbaş hayvan aşılanmıştır. Bakanlığımız tarafından hastalığa karşı tüm tedbirler alınmış olup hastalık mihraklarında kordon, karantina tedbirleri uygulanmakta ve sivrisinek mücadelesi yapılmaktadır.


Kocaeli ilinde görülen mavi dil hastalığı ile ilgili olarak, resmi kayıtlarımıza göre 8 küçükbaş hayvanın öldüğü tespit edilmiştir. Kocaeli'nde görülen hastalık mihrakları ve çevrelerinde bulunan 9 bin küçükbaş hayvan aşılanmış olup, risk bazlı aşılamalar devam etmektedir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...