Erdoğan Bakü'ye hareket etti

/ Kaynak: AA
Erdoğan Bakü'ye hareket etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'ın Başkent'i Bakü'ye hareket etmeden önce açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Aralık operasyonuna yönelik takipsizlik kararını değerlendirirken, "Takipsizlik kararına itirazı olanlar varsa itirazlarını yaparlar, olay bu kadar basittir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada 25 Aralık operasyonuna yönelik takipsizlik kararını değerlendirdi.

Erdoğan, "Yargı takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararına, bu konuda itirazı olanlar varsa itirazı olanlar da itirazlarını yaparlar, olay bu kadar basittir. İtirazda da kimlerin hakkı vardır, kimlerin hakkı yoktur, bunlar hukukta bellidir" dedi.

"Yeni binalara taşınacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine, nbsp; "Şu anda oturduğum yer ikamet adresimdir. Henüz yeni ikamet adresim, şöyle ifade edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gül) oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da inşallah yeni yapılan binalara, Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı Binası'na da ve aynı zamanda konutlarına da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız" dedi.

"Çok manidar"

nbsp;Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Burası duygusallığı taşıyan bir yer değildir. Orası ülkenin zirve noktası Cumhurbaşkanlığı makamıdır. O makam daveti yapar. Davete icabet eden tekrar davet edilir. Ama eğer bu davete icabet edilmiyorsa illa tekrar davet etmek gibi bir mecburiyeti de yoktur.

Biz anamuhalefet partisinin başındaki zatı zaten Parlamento'daki yemin töreni dahil orada yapılan kitabın Anayasa ve İçtüzüğün muhtevi o kitapçığın kalkıp Meclis başkanımaza fırlatılması ve bunun yanında aynı şekilde ardından yapılan açıklama, hele hele kalkıp da genel başkanın şu ifadeyi kullanması bu bir meşru müdahadır ifadesi çok manidardır."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...