Tampon bölge gündemde

Tampon bölge gündemde

GÜNDEM Haberleri

"Türk Silahlı Kuvvetleri bu konu üzerinde çalışıyor. Önümüze geldiğinde karar vereceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köşk'e çıkışının ardından 4. yurt dışı gezisini Katar'a gerçekleştirdi. Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani'nin Ankara ziyareti sırasında görüşülen spot doğalgaz anlaşmasını karara bağlamak için Başkent Doha'ya giden Erdoğan törenle karşılandı. Görüşmelerin ana gündem maddesi 1,2 milyar metreküplük spot doğalgaz anlaşmasının imzalanması oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü uçakta önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan özetle şunları söyledi:
gt; (Irak ve Suriye sınırında tampon bölge): nbsp;TSK üzerinde çalışıyor. Teknik boyutu onlarda. Buna gerek var mı yok mu varsa nerelerde, derinlik belirleyip önümüze getirecekler ve biz de kararımızı vereceğiz.
gt; (ABD basınındaki iddialar): ABD basını asparagas (yalan) haberlerde çok mahir. ABD ile stratejik ilişkiler devam ediyor.
gt; (Bank Asya'nın durumu): Kurallar var, taşıma suyla değirmen dönmez. BDDK'nın atması gereken adımlar var, yoksa sorumlu olurlar.
gt; (Müslüman Kardeşler'in yöneticileri): Türkiye'ye gelmek isterlerse talebi inceler, kolaylık gösteririz.
gt; Kredi derecelendirme kuruluşları siyasi konuşuyor. Gerekirse Fitch ve Moodys'le ilişkileri keseriz.
gt; (IŞİD'ten petrol alımı iddiası): Çirkin, yalan ve adice bir ifade. Örgütün elindeki rehine meselesini temaslarla çözme gayretindeyiz.

nbsp;
Tampon bölge gündemde
TÜRK ÇARŞISI'NA İLK HARÇ nbsp;
Doha'daki Emirlik Divanı'nda Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani liderliğinde kalabalık bir heyetin resmi törenle karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan daha sonra Katar Emiri Sani ile birlikte Doha'da yapılacak olan Türk Çarşısı'nın temelini attı. İki lider, ilk harcı dökerek, mermer bir kaideyi birlikte yerleştirdi. Törenden sonra Katar Emiri Şeyh Sani, makam aracının şoför koltuğuna geçerek kendi kullandığı araçla Erdoğan'ı havalimanına bıraktı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...