Davutoğlu: 'Kılıçdaroğlu alacaksa selam da veririz el de'

Davutoğlu: 'Kılıçdaroğlu alacaksa selam da veririz el de'

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Muhatabımız hükümet olacaktır ama biz Davutoğlu'ndan başbakan gibi davranmasını isteriz" sözlerine cevap verdi.

KKTC'ye hareketinden önce açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Muhatabımız hükümet olacaktır ama biz Davutoğlu'ndan başbakan gibi davranmasını isteriz" sözlerine cevap verdi. "İcazetine hiç gerek yok" diyen Davutoğlu, "Muhataplık için sürekli şart koşuyor. Biz büyük Türkiye yürüyüşündeyiz. Bu esnada selam verirse alırız, alacaksa veririz. Elini uzatırsa elimizi uzatırız" ifadelerini kullandı. Bank Asya'nın durumu ile kredi derecelendirme kuruluşlarının tavrını da değerlendiren Başbakan, şöyle devam etti: "Herhangi bir banka, sistemin işleyişine aykırı bir noktadaysa değerlendirme yapmak BDDK başta olmak üzere bütün kurumlarımızın gö-revidir. Kurallara uyanın çekinmesine gerek yok. nbsp;Kredi değerlendirme kuruluşları ise, objektif değerlendirme yapmak zorundadır. Kriz ya da olumsuz beklenti oluşturulacak şekilde davranılırsa buna sessiz kalamayız." nbsp;
Osman Çobanoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...