HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mühürlenen okulun kapısını söktüler

/ Kaynak: İHA
Mühürlenen okulun kapısını söktüler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'da, Bağlar Belediyesi'ne ait Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde Valilik tarafından mühürlenen Kürtçe okulun kapısı söküldü.

Kürtçe okul olarak kurulan Bağlar Belediyesi'ne ait Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi, Diyarbakır Valiliği tarafından önceki gün mühürlendi. Mühürlenmeye tepki gösteren bir grup dün mührü söktü. Bunun üzerine polis okulu tekrar mühürledi.

Bugün ise Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, parti binasında okulun yer aldığı semte doğru yürüyüş düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, ilçe belediye başkanı ve yaklaşık 4 bin kişinin katımıyla yapılan yürüyüşün ardından okulun mührü tekrar söküldü. Bazı göstericiler ise okulun kapısının açılmasından hemen sonra mühürlenen kapıyı yerinden çıkardı.

Okulun önünde toplanan kalabalığa Kürtçe seslenen DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, polisin okulu mühürlemesine tepki göstererek, Kürtçe eğitim vereceklerini söyledi. Okulun önünde göstericilerin bekleyişleri sürüyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...