Atamaları yaoılan 40 bin öğretmen pazartesi göreve başlıyor

Atamaları yaoılan 40 bin öğretmen pazartesi göreve başlıyor

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı 40 bin öğretmen atadı. Müjdeli haber öğretmenlerin telefonlarına 'sms' ile iletildi. Öğretmenler pazartesi göreve başlıyor.

Öğretmen adayları dün büyük heyecan yaşadı. 109 branşa 39 bin 642 öğretmen atandı. En fazla kadro sınıf öğretmenliğine ayrıldı. Müjdeli haber öğretmenlerin telefonlarına 'sms' ile iletildi. Atamalarda il ayrımı yapılmadı, öğretmen kadrosunun yüzde 80'i doldu. Boş kalan kontenjanlara da bilgisayar kurası ile tekrar atama yapılacak. nbsp;Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 109 branşa 39 bin 642 öğretmen atamasını gerçekleştirdi. Öğretmen ataması için Bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, programı SEBEBİYLE Azerbaycan'da bulunması dolayısıyla törene katılamadı. Törende, Müsteşar Yusuf Tekin, bakanlık bürokratları ile öğretmen adayları ve aileleri bulundu. Konuşmaların ardından Tekin, salondaki bürokratlardan ve adaylardan kura için rakam istedi. "975634512" olarak kura numarasına göre yapılan atama sonucunda salonda, ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınlarına sarılarak paylaştı. Atama sevincini paylaşan öğretmenler, gözyaşlarını tutamadı. Kimileri ise atama sevincini, cep telefonuyla yakınlarını arayarak paylaştı. Atama için 132 bin 743 aday başvuruda bulunurken 39 bin 642 öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Ataması yapılan öğretmenlerin cep telefonlarına atandıkları kurum ve il SMS olarak gönderildi. MEB tarafından belirlenen ataması yapılacak öğretmen kontenjanlarında en fazla öğretmen alımı yapılacak branş, 6 bin 152 kontenjanla sınıf öğretmenliği oldu. Ataması yapılan öğretmenler pazartesi iş başı yapacak. nbsp;Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, tören yaptığı konuşmada, "40 bin yeni atamayı yaparken, illerimiz arasında hiç bir ayrım gözetmeksizin norm kadronun yüzde 80'ine ulaşmayı hedefledik. Böylece tüm illerde norm kadroların yüzde 80'i dolmuş oldu" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...