Erdoğan: Bu çağın vebası uyuşturucu

Erdoğan: Bu çağın vebası uyuşturucu

GÜNDEM Haberleri

Uyuşturucu ve alkolün ocakları söndürdüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Gençlerimizi baronlara teslim etmeyeceğiz" dedi

Yeşilay sempozyumuna katılan Erdoğan STK'lara, medyaya ve ailelere seslendi: Yol yakınken tedbir alalım. Duyarlı olalım, gençliğimizi bu modern vebadan uzak tutalım. AMATEM'lere bakın. Önünde 'benim çocuğum asla kullanmaz' diyen anne babaları göreceksiniz." AİHM'nin "din dersi" kararını "Bu dersi tartışmaya açarsanız uyuşturucu ve şiddet gelir onun yerini doldurur" diyerek eleştiren Erdoğan, Batı'dan IŞİD'e katılanlar arasında bağımlı gençlerin olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Yeşilay'ın zirvesinde din eğitimi olmazsa uyuşturucu, şiddet ve ırkçılığın artacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin WOW İstanbul Hotel Center'da düzenlediği Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda uyuşturucuyla mücadele, din eğitimi, IŞİD tehdidi gibi birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Bonzai terörünü 'çağın vebası' diye nitelendiren Cumhurbaşkanı, "Uyuşturucu çetelerinin gençlerimizi ellerimizden almasına özgürlük deyip sessiz mi kalacağız? Kesinlikle hayır" dedi. Bu konuda din eğitiminin önemli olduğuna temas eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, geçen haftalarda Türkiye aleyhine bir karar aldı. Zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden öğrencilerin muhaf sayılmasını temin edecek yeni bir düzenleme istedi. Bu karar yanlış. Çünkü Batı'da bunun uygulaması yok, böyle bir şey olmaz. Zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersini tartışmaya açarsanız, kaldırırsanız, çok tabii olarak uyuşturucu gelir, onun yerini doldurur. Şiddet gelir, ırkçılık gelir, onun yerini doldurur. Milli Eğitim müfredatımız, çocuklara pozitif bilimleri en kaliteli, en yeni şekilde aktarırken çocukları şiddetten, terörden, ırkçılıktan nefret suçlarından ve zararlı maddelerden uzak tutacak şekilde mutlaka yeniden ele alınmalıdır."Terör eylemlerini İslam dinine izafe etmenin gerçeği saptırmaktan başka bir şey olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı, bu konuda çifte standartlı davranan Batı'yı şöyle eleştirdi: "Dünya IŞİD terör örgütüne karşı bir araya gelip, koalisyonlar zinciri içerisinde tedbir toplantıları yapıyor. Benim ülkemde 32 yıldır devam eden bir PKK terör örgütü var. Acaba Avrupalı dostlar PKK'ya karşı niçin hiç rahatsız olmadılar? Çünkü o terör örgütünün önünde İslam diye bir kelime yoktu. Onların İslam'la bir alakası yoktu. Demek dert başka!"
KONUTTA?GECE?ZİRVESİ
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, dün gece yarısı mini bir zirve gerçekleştirdi. Konutta yapılan ve yarım saat süren görüşmede, Suriye sınırında tampon bölge ile tezkere konularının ele alındığı ifade edildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...