HDP bölgede kara propaganda yapıyor

HDP bölgede kara propaganda yapıyor

GÜNDEM Haberleri

AK Parti kurmayları Türkiye'nin Suriye'den kaçan Kürtlere yardımının HDP'yi rahatsız ettiğini, bu sebeple bölgede kara propaganda yürüttüğünü iddia etti.

AK Parti'nin önceki gece yapılan MKYK toplantısında tezkere ile IŞİD saldırısından kaçan Suriyeli Kürtlerle ilgili gelişmeler değerlendirildi. Bazı MKYK üyeleri Türkiye'nin Suriye'den kaçan Kürtlere yardım etmesinin HDP'yi rahatsız ettiğini, bu sebeple bölgede kara propaganda yürüttüğünü anlattı. Bu kapsamda AK Partililerin de bölgede HDP'nin iddialarını çürütecek faaliyetlerle bulunması gerektiği gündeme geldi. Davutoğlu bu tespite hak verdi ve AK Parti'nin o bölgede daha aktif bulunması gerektiğini söyledi. IŞİD tehdidinden kaçan Suriyeli Kürtlere Türkiye'nin kucak açtığını, yardımların süreceğini belirten Davutoğlu, "Biz İŞİD konusunda ve Suriye konusunda PYD lideri Salih Müslim'i sık sık uyardık. Esad'la işbirliği yapmaması gerektiğini söyledik. Ama o konjonkturel hareket etti, kendi pozisyonunu korumak istedi. Bugün ise pozisyonu tehlikeye girince, kriz kapıya dayanınca feryat ediyor" değerlendirmesini yaptı. Çözüm süreci ile ilgili olumsuz hava estirildiğini kaydeden Davutoğlu, "Bu projenin sahibi biziz. Bu süreç, bir örgüte, bir kişiye bağlı değildir. Özellikle 2015 yılında önemli adımlar atacağız" diye konuştu. Davutoğlu, Süleyman Şah türbesinde görevli personelin İŞİD tarafından rehin alındığı iddialarını da yalanladı. Başbakan, tezkerede yer alan 'yabancı askerlerin Türkiye'de bulundurulmasına' ilişkin yetki talebi ile 'Çok sayıda yabancı askerin Türkiye'de konuşlandırılacağı' anlamının çıkmaması gerektiğini dile getirdi. nbsp;Yücel Kayaoğlu ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...