Kürt kalesi kuşatıldı, Kobani düşmek üzere

Kürt kalesi kuşatıldı, Kobani düşmek üzere

GÜNDEM Haberleri

IŞİD, hava operasyonlarına rağmen Kobani'yi üç koldan sardı. Şehrin düşmesi an meselesi.

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de (Ayn El-Arab) PKK'nın Suriye'deki silahlı kolu YPG güçleriyle çatışan IŞİD ilerlemeye devam ediyor. Koalisyon güçlerinin Kürtlerin Suriye'deki kalesi olarak bilinen Kobani'nin etrafındaki militanlara hava operasyonu düzenlemesine rağmen IŞİD, civardaki 300 köyü ele geçirdi. Militanlar; doğudan, güneyden ve batıdan kuşattıkları Kobani'nin dış mahallelerine kadar yaklaştı. Militanların attığı toplar, merkezindeki Kaniya Kürda ve Miktel mahallelerine düşüyor. Kobani'nin merkezinden de yoğun şekilde karşılık veriliyor. Suruç'un Mürşitpınar Mahallesi'nin hemen karşısındaki Kobani'den yükselen dumanlar sınıra yakın mahallelerden görülüyor. nbsp;
TÜRKİYE'DEN GÖRÜLÜYORLAR
IŞİD, 10 gün önce Karaca Mahallesi'nin karşısındaki Siftek Köyü'nün kontrolünü ele geçiren Türkiye sınırındaki eski bir Suriye sınır karakolunu da karargah olarak kullanmaya başladı. Türkiye sınırına yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Zorova Tepesi'ndeki YPG militanları ile çatışan IŞİD, gün içerisinde Türkiye sınırına birkaç yüz metre yaklaşıyor. Zorova Tepesi yakınlarındaki mevzilerine giden IŞİD, YPG militanları ile çatışıyor. Sınırın sıfır noktasında çatışmalardan kaçan Suriyeli sığınmacılar için yapılan çadır kent, sınırı aşan mermilerin ardından boşaltıldı. nbsp;Çadırlarda kalan Suriyeliler daha güvenli olduğu için Suruç'taki YİBO ile diğer resmî kurumlara gönderilirken buralara askerler yerleştirildi. Bu arada Bulgaristan Irak'ta IŞİD'e karşı mücadeleye destek vermek üzere Kürt birliklerine 5 milyon 960 bin levalık (3 milyon avro) hafif silah ve mühimmat yardımı gönderdiğini açıkladı. Savunma Bakanlığının internet sayfasında yapılan açıklamaya göre, yardım 1800 silah ve 6 milyon mermiden oluşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...