Bingöl'de saldırı: 2 polis şehit

/ Kaynak: DHA
Bingöl'de saldırı: 2 polis şehit

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere düzenlenen saldırıda 2 polis şehit oldu, Ürker ise ağır yaralı. Teröristlerden 4'ü öldürüldü.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu, polis memuru Uğur Atlı ise yaralandı.

Olay bugün saat 21.30 sıralarında kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani'ye düzenenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların tahrip ettiği işyerlerde inceleme yaparken, silahlı saldırı düzenlendi. Bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu kurşunların isabet ettiği Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı yaralandı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruması Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. nbsp;

Saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Emniyet Müdürü Ürker'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. nbsp;

nbsp;Bingöl'de saldırı: 2 polis şehit
nbsp;Bingöl'de saldırı: 2 polis şehit

POLİSLERİ ŞEHİT EDENLERDEN 4'Ü ÖLDÜRÜLDÜ
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik silahlı saldırıda bulunduktan sonra 2 otomobille kaçan saldırganların Genç İlçesi yönüne gittikleri belirlendi. Saldırganların kaçtığı istikametin belirlenmesi üzerine karayolunda Jandarma Özel Harekat timleri tarafından önlem alındı. Gelen 2 araca 'dur' ihtarında bulunuldu. Araçların içinde bulunan saldırganlar askerler ateş açtı. Jandarma Özel Harekat Timlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada saldırganlardan 4'ü öldürülürken, ikisi de sağ olarak ele geçirildi. Çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Biri Bingöl plakalı olan araçlarda yapılan aramalarda silah ve silahlara ait mühimmatlar bulundu.
nbsp;Bingöl'de saldırı: 2 polis şehit
nbsp;Bingöl'de saldırı: 2 polis şehit

GENÇ'TE 5 KİŞİ ÖLDÜ
Bingöl Genç İlçesi yakınlarında durdurulmak istenen araçtan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Çıkan çatışmada araçta bulunan 5 kişi öldü, 1 kişi de yaralı olarak ele geçirildi. Araçtakilerin, Bingöl'de emniyet müdürüne yapılan saldırıyla ilişkilerinin araştırıldığı bildiriliyor... nbsp;

ALA ERDOĞAN'A BİLGİ VERDİ
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdi.
nbsp;Bingöl'de saldırı: 2 polis şehit
nbsp;Bingöl'de saldırı: 2 polis şehit

5 KORUMASIYLA BİRLİKTE ŞEHİT OLMUŞTU
Bingöl'de son olarak 1999 yılında yılında buna benzer bir saldırı gerçekleştirilmişti. Dönemin valisi Süleyman Kamçı'ya yönelik düzenlenen intihar saldırısında 13 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetmiş; aralarında vali ve korumalarının da olduğu 12 kişi yaralanmıştı.

Emniyet müdürlerine yönelik saldırılarının en dikkat çekici olanı ise Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a düzenlenen saldırıydı. 2001 yılındaki saldırıda Okkan ve 5 koruması şehit olmuştu.

AYDIN ESKİ MÜDÜRÜNE AĞLIYOR
Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. 2012 yılında Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevi yapan daha sonra Aydın Emniyet Müdür Yardımcılığına terfi eden ve yaklaşık 3 ay önce de Bingöl'e atanan Atıf Şahin'in şehit haberi, Aydın'da ve Nazilli'de üzüntüyle karşılandı.

ŞEHİT KOMİSERİN EŞİ ACI HABERİ MEMLEKETİ ORDU'DA ALDI


Saldırıda şehit olan Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun eşi Sibel Hatipoğlu acı haberi memleketi Ordu'da aldı. 2.5 yıl önce Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken Sibel Hatipoğlu ile evlenen Hüseyin Hatipoğlu'nun tayni Bingöl'e çıktı. Kurban Bayramı nedeniyle eşini Ordu'daki ailesinin yanına gönderen ve bayram sonu izin alıp kayınpederine gitmeyi planladığı öğrenildi. Ancak, Kobani protestoları nedeniyle izinlerin iptal olmasıyla üzerine Sibel Hatipoğlu'nun ziyaretini bir süre uzattığı belirlendi. Ancak, acı haberi alan Sibel Hatipoğlu'nun ailesiyle birlikte Bingöl'e gitmek için Ordu'dan ayrıldığı bildirildi.


Sibel-Hüseyin Hatipoğlu çiftinin 1.5 yaşında kızı bulunuyor.


EMNİYET MÜDÜRÜ AMBULANS UÇAKLA ANKARA'YA GÖTÜRÜLECEK
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ameliyata alındığı Bingöl Devlet Hastanesi'nden ameliyattan çıkarıldı. Emniyet Müdürü Ürker, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla, Bingöl'den alınarak Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...