Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Marmara İletişim'de istihbarat oyunları

Marmara İletişim'de istihbarat oyunları

GÜNDEM Haberleri

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesindeki 'torpil' iddialarına Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran belgeli cevap verdi. Buna göre, dekanın sınavlara torpil karıştırdığını ileri süren Öğretim Üyesi Doç Dr. Gözde Yılmaz'ın asıl kendisinin aynı yola başvurduğu ve sınavı provoke ettiği belirlendi. Yılmaz'ın yüksek lisans sınavını kazandırmak istediklerinin bazılarının istihbaratçı olduğu iddialar arasında.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, öğretim üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın kendisi hakkında ortaya attığı torpil, fişleme ve tehdit iddialarıne belgelerle cevap verdi. Prof. Dr. Devran, Yılmaz'ın torpil karıştırıldığını iddia ettiği doktora ve yüksek lisans sınavlarının sonuçlarını ve tutanaklarını yayımladı. Buna göre, dekanın sınavlara torpil karıştırdığını ileri süren Gözde Yılmaz'ın asıl kendisinin aynı yola başvurduğu ve sınavı provoke ettiği belirlendi.

PROF. DR. DEVRAN'A KARALAMA KAMPANYASI HABERİ İÇİN TIKLAYIN

BEĞENMEDİĞİNE SIFIRI BASTI
Prof. Dr. Devran şunları söyledi: "Doç. Dr. Gözde Yılmaz, sınavda başarılı olmak istemediklerine sıfır verdi. İstediklerinin alınmasına itiraz gelince sınavın provoke etmek istedi. Jüri üyeleri Prof. Dr. Mahmut İhsan Özgen ve Yrd. Doç. Dr. Emel Poyraz olayı tutanakla Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bildirdi. Sınav değerlendirmesi enstitü müdürü Prof. Dr. Gürbüz Gökçen'in nezaretinde ve ofisinde yapıldı. Odanın kapısında güvenlik bulunuyordu. Bu ortamda dayatma yapamayan Gözde Yılmaz sınav sonuçlarını imzalamıştır. Kim nasıl bir dayatma içine girmiştir ki, Gözde Yılmaz böyle bir işe girişmiştir. Bugüne kadar fakülteye istediklerini sokanlar bunu yapamadıkları için feryat ediyor. Fişleme yapıldığı iddiasıyla ortaya attıkları, belge değil. Çünkü imzam yok. nbsp;Asılsız iddialarda bulunan Öğretim Üyesi Doç Dr. Gözde Yılmaz'ın sınav tarihinde kendi listesini dayattığı bunu başaramayınca da kavga çıkardığı resmi belgelerle sabittir. Söz konusu olaya ilişkin tutanaklara bakıldığında bütün gerçekler gün yüzüne çıkmaktadır. Yani bir fişleme veya dayatmadan söz edilecekse bunu yapan fakülte yönetimi değil, öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın bizzat kendisidir ve bu da belgelerle sabittir. nbsp;Medyanın haber yaparken kendisine sunulan ve belge olduğunu iddia edilen evraklara dikkatli bakması ve iftira ve asılsız iddialarla gündem oluşturmaya çalışanlara alet olmaması gerekir."

ÖZGEN: İDDİALAR HAYAL ÜRÜNÜ
Doç. Dr. Gözde Yılmaz hakkında sınavın ardından soruşturma açıldı. Belgeler enstitü üzerinden rektörlüğe gönderildi. Yılmaz'ın yüksek lisans sınavını kazandırmak istediklerinin bazılarının istihbaratçı olduğu iddialar arasında. nbsp;Jüri başkanı Prof. Dr. Mahmut İhsan Özgen de olayla ilgili şöyle dedi: "Bunlar aslı astarı olmayan iddialar. Dekanı yıpratmak amaçlı yapılmış bir hareket var. Güvenlik görevlisi nezaretinde bir gün sonra enstitüde sınav yapıldı. 35 senelik öğretim üyesiyim. 83'ten beri iletişim fakültesindeyim. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Gözde Yılmaz'ın baskı yapıldığı iddiaları tamamen hayal ürünü."



Marmara İletişim'de istihbarat oyunları

İŞTE TUTANAKTA YER ALAN İFADELER
"20 Haziran 2012 tarihinde yapılan Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına alınacak öğrencilerin girdikleri sınavların neticelerini değerlendirmek ve görüşmek üzere biz jüri üyeleri 26 Haziran 2012 Salı günü toplantı yapmak amacıyla bir araya gelmek istedik. Jüri üyelerinden Doç. Dr. Gözde YILMAZ dışındaki iki jüri üyesi Prof. Dr. Mahmut İhsan ÖZGEN ve Yrd. Doç. Dr. Emel POYRAZ toplantıya iştirak etmişlerdir. Doç. Dr. Gözde YILMAZ toplantıya müteaddit defalar çağrılmasına rağmen (mesaj ile, telefon ile) katılmamıştır. Bunun üzerine Yrd. Doç. Dr. Emel Güler YILMAZ ve eşi Yrd. Doç. Dr. Yalçın YILMAZ'dan rica ederek Doç. Dr. Gözde YILMAZ'ın toplantıya gelmesi gece saat 11.00 sularında ancak sağlanabilmiştir.
26 Haziran 2012 tarihinde Yüksek Lisans ve doktora programlarına giriş sınavı sonuçlarını değerlendirmek üzere nihai listelerin oluşturulması için jüri üyeleri bir araya geldi. Önce doktora sınav listesi üzerinde konuşulup mutabakata varıldı. Beş adayın bu sınavı kazandığı konusunda oybirliğiyle mutabakata varılarak gerekli resmi evrak imzaya açılarak bütün jüri üyeleri tarafından imzalanmıştır.
İmza dosyası içerisindeki bu resmi evrak Jüri Başkanı Prof. Dr. Mahmut İhsan ÖZGEN'in masasının üzerine konularak bölüm başkanlığı odasındaki diğer bir masada Yüksek lisans listeleri üzerinde çalışılmaya başlandı. Doç.Dr. Gözde YILMAZ çok sert bir şekilde, öfkeyle bir öğretim üyesine yakışmayacak şekilde kendi hazırlamış olduğu kişisel tercihlerinden oluşan bir listeyi jüriye baskı yaparak dayatmak istedi. Jüri ortak bir tutum ve görüş sağlayamadı. Bunun üzerine Doç. Dr. Gözde YILMAZ sinirle bağırarak birden ayağa kalkarak gecenin 23.20'sinde hırsla bağırmak suretiyle Prof.Dr. M. İhsan ÖZGEN'in masası üzerindeki oybirliğiyle imzalanmış bulunan ve imza dosyası içinde muhafaza edilen doktora imza listesini ve belgelerini hışımla parçalayarak çantasına koyarak odadan çıktı gitti. Aynı anda gürültüler üzerine odaya giren Dekanımız ve Dekan yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Ali BÜYÜKASLAN ve Araştırma görevlisi M. Akif ALBAYRAK da bu duruma tanık olmuşlardır.
Biz diğer jüri üyeleri Prof.Dr. M. İhsan ÖZGEN ve Yrd. Doç.Dr. Emel POYRAZ meydana gelen bu hadisenin şaşkınlığı içerisinde durumun enstitüye bildirilmesi amacıyla işbu TUTANAĞI kaleme aldık. Bunun üzerine Dekan Prof.Dr. Yusuf DEVRAN 23.30'u biraz geçe Enstitü müdürü Prof.Dr. Gürbüz GÖKÇEN ile bir telefon görüşmesi yaparak, sınav evrakının mevcut jüri üyelerinin yazılı ve sözlü notlarını değerlendirerek bir liste halinde kapalı zarfla enstitüye göndermeleri gerektiğini söyleyip konunun enstitüye intikalinin sağlanmasını belirtmiştir. 26.06.2012 Pof. Dr. Mahmut ÖZGEN Yrd. Doç.Dr. Emel POYRAZ"


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...