Gurbette seçim 2 haftada yapılacak

Gurbette seçim 2 haftada yapılacak

GÜNDEM Haberleri

YSK, AK Parti'nin girişimiyle yeni düzenlemeye gidiyor. Randevu verilen seçmen SMS ile bilgilendirilecek, oy verilen bölgeler de artacak.

Yurt dışı seçmenlerin 2015 genel seçimlerinde oy verme işlemlerinde aksaklık yaşanmaması için AK Parti şimdiden yeni girişimlerde bulunmaya başladı. Köşk seçimlerinde ilk kez bulundukları yerde oy kullanan yurt dışındaki seçmenlerle ilgili randevulu sistem ve bulundukları ülkelerin çıkardığı zorluklar nedeniyle bazı aksaklıklar yaşanmıştı. 3 milyona yakın seçmenden sadece 232 bini sandığa gidebilmişti. AK Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre, Köşk seçimleri için Türkiye'nin talep ettiği 13 bölge yerine sadece 7 yerde oy kullanılmasına izin veren Almanya, bu sayının artırılmasını kabul etti. AK Parti'nin girişimiyle randevu verilen seçmenlere, ya adreslerine ya da SMS ve mail aracılığı ile ulaşılacak. Nerede, ne zaman oy kullanacaklarını bildirecek. Bu kapsamda 4 günlük sürenin yeterli olmadığını dile getiren AK Parti kurmayları, "YSK bu süreyi 38 güne kadar uzatabilir. Ancak 2015'te bu sürenin iki hafta olacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Yücel Kayaoğlu ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...