Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Peşmerge'ye TSK değil, MİT yardım edecek!

Peşmerge'ye TSK değil, MİT yardım edecek!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Peşmergeye yardım operasyonunu TSK ile değil MİT'le yürütecek.

Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan PYD'lilere silah desteği anlamında birkaç gündür baş döndürücü bir trafik yaşandı. ABD, Kobani'deki Kürtlere havadan Iraklı Kürtlerden temin edilen silahları attığını açıkladı. Türkiye ise topraklarından Iraklı Peşmergenin Kobani'ye geçmesine izin verdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Peşmerge'nin Kobani'ye geçmesi için yardımcı oluyoruz" sözlerinin ardından gözler Genelkurmay Başkanlığı'na çevrildi. nbsp;
Peşmergelerin geçişinde Genelkurmay Başkanlığı mı yoksa Milli İstihbarat Teşkilatı mı yardımcı olacak?
GENELKURMAY DIŞİŞLERİ'Nİ İŞARET ETTİ
Genelkurmay Başkanlığı ise bu konudaki sorular üzerine Dışişleri Bakanlığı'nı işaret etti. Genelkurmay Başkanlığı Basın Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü Hürriyet'e yaptığı açıklamasında, "Bu konunun muhatabı biz değiliz. Açıklama Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığı için konuya ilişkin soruların Dışişleri Bakanlığı'na sorulması gerekir" dedi. nbsp;
OPERASYONU MİT YÜRÜTTÜ
Türkiye, ABD'nin teklifini kabul edince Iraklı Kürtler ile Suriyeli Kürtlerin anlaşması beklendi. Pazar akşamı anlaşma sağlandığı bildirilince, Dışişleri Bakanlığı ve MİT durumu hükümete bildirdi ve onay talep etti. Hükümet onayının ardından da Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece yarısından itibaren düğmeye basıldı. Operasyonu Türkiye'den MİT yürüttü.

HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...