Paralel Operasyon MİT'e sıçradı

Paralel Operasyon MİT'e sıçradı

GÜNDEM Haberleri

Aralarında Ömer Altıparmak ile bir MİT çalışanının da bulunduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Savunma projesinde çalışan ekibi dinlemişler.

Emniyet'teki paralel yapı iddialarıyla ilgili düzenlenen operasyon dalgasının sol halkası başkentten geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yasa dışı dinlemeler çerçevesinde aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile Terörle Mücadele'den sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da bulunduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Bunun üzerine Ömer Altıparmak ile 9 kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. MİT'te görev yapan eski bir polisin de aralarında yer aldığı şüphelilerin TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kritoptoloji ve Araştırma Enstitüsü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının yürüttüğü "Güdümlü Mermilere Karşı Savunma Projesi"nde görevli ekibi dinlediği belirtildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir dönem danışmanlığını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, gazeteci Nuray Mert, gazeteci Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu Şık, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Bülent Haberal ile Hanefi Avcı'nın avukatının da arasında bulunduğu 24 kişi dinlenenler arasında yer aldı. Mağdurların 6'sının TÜBİTAK'ta çalıştığı, birinin ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Daire Başkanlığında Şube Müdürlüğü yapan Ö.G. olduğu belirlendi. Soruşturma Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görev yapan savcı tarafından başlatıldı. Ancak TÜBİTAK ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan bazı kişilerin de dinlenmesi üzerine dosya Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosuna gönderildi. Dosyayı devralan Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük, dün operasyon için düğmeye bastı. Şüphelilere, "Kişisel verileri kanuna aykırı ele geçirmek, siyasal ve askeri amaçlarla casusluk yapmak, kurulan örgüte üye olmak, özel hayatının gizliliğinin ihlal, resmi belgede sahtecilik" suçlamaları yöneltildi. Bu arada gözaltına alınması istenen kişilerden birinin halen İstanbul'da cezaevinde bulunan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Erol Demirhan olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilenlerin 14'ü Ankara'da, diğerleri İstanbul, İzmir, Siirt ve Ağrı'da bulunuyor. Bu çerçevede Siirt'te gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Arslantaş, Ankara'ya götürüldü. Polislerin aileleri Emniyete akın edip destek verdi.
Paralel Operasyon MİT'e sıçradı
YANLIŞ YAPMADIM
Teslim olan Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, hiçbir yanlışının olmadığını söyledi. Gözaltı kararının sebebinin PKK/KCK terör örgütüne karşı yaptıkları operasyonlar olduğunu iddia eden Altıparmak "22 Ağustos'ta emekli oldum. Ne olduysa 17-25 Aralık operasyonundan sonra oldu. Bu operasyonlarla hiçbir ilgim yok" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...