Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş: "Kobani olaylarının hedefi 'çözüm'dü"

Demirtaş: "Kobani olaylarının hedefi 'çözüm'dü"

GÜNDEM Haberleri

Demirtaş, özeleştiride bulundu. Kobani olayları sırasında parti tabanını sokağa çağırdığı gerekçesiyle eleştirilen Demirtaş, "Ölümlerin olmasını istemedik.

nbsp;Yağma olayları nbsp;açık bir provokasyondu. Olaylarda bazı bölgesel nbsp;istihbarat örgütleri ve uluslararası güçler de devreye nbsp;girdi. Yaşanan olaylarda HDP küçük bir hedefti. nbsp;Asıl hedef çözüm süreci ve bölgeyi yeniden dizayn
etmekti. Sayın başbakan dahil hepimiz olaylardan nbsp;ders çıkarmalıyız" dedi. Çözüm sürecinin hükümet nbsp;açısından yüzde 95 tamamlandığı konusunun konuşulduğunu nbsp;belirten Demirtaş, "Bizim açımızdan nbsp;bu oran yüzde 5'tir. Bizimle yol haritası paylaşılmadı. nbsp;Yol haritasının indeksi verildi. Öcalan müzakere nbsp;heyetine Kandil'den de bir isimin katılmasını nbsp;istedi" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...