Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vatandaşa da nüfus memuruna da büyük kolaylık!

Vatandaşa da nüfus memuruna da büyük kolaylık!

GÜNDEM Haberleri

2013'te gerçekleşen doğum, ölüm, evlenme ve boşanma sayısı 2 milyon 446 bin. İç Güvenlik Reformu'yla birlikte bu işlemler artık e-devlet üzerinden olacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı İç Güvenlik Reformu'nun en önemli maddelerinden biri nüfus işleriyle ilgili olan düzenlemelerdi. Hayata geçirilecek düzenlemeyle vatandaşları bürokrasiye boğan evlenme, boşanma, doğum ve ölüm gibi bildirimler artık nüfus dairelerine gidilmeden yapılabilecek. nbsp;Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün 2013 yılı istatistiklerine bakıldığında düzenlemenin hem vatandaşlar hem de nüfus dairesi çalışanlarını için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

1 MİLYON 351 BİN DOĞUM

2013 yılındaki boşanma sayısı 600 bin 138, evlenme sayısı ise 125 bin 305, yine aynı yıl 693 bin 335'i erkek bebek, 658 bin 174'ü kız bebek olmak üzere 1 milyon 351 bin 509 doğum gerçekleşirken, 372 bin 94 ölüm olayı yaşanmış. nbsp;Doğum, ölüm, evlenme ve boşanma işlemlerinin toplam sayısı 2 milyon 449 bin 46. nbsp;Aynı yıl gün başına düşen ortalama işlem sayısı ise 6 bin 800.

MEMURAN İŞ YÜKÜ AZALACAK

Yapılacak reformla bütün bu işlemleri artık nüfus dairelerine gidilmeden e-devlet üzerinden yapılabilecek. Hem vatandaşlar zaman kaybına uğramayacak hem nüfus dairelerinin iş yükü azalacak.
İsmail SONSUZ
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...