HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Kılıçdaroğlu çıkarları uğruna karalama yapıyor'

/ Kaynak: AA
'Kılıçdaroğlu çıkarları uğruna karalama yapıyor'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hak-İş, yönetmen Suat Eroğlu'na yumruklu saldırıda bulunulduğu iddiası hakkında, "Kılıçdaroğlu siyasi çıkarları uğruna karalamaktadır" açıklamasını yaptı.

Hak-İş Konfederasyonundan, kurumun 39. kuruluş yıl dönümünde yönetmen Suat Eroğlu'na yumruklu saldırıda bulunulduğu iddiasına ilişkin yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hak-İş'in sanatla emeği buluşturan önemli bir faaliyetini, siyasi çıkarları uğruna karalamaktadır. Kılıçdaroğlu'nu bu haksız karalama gayreti dolayısıyla yadırgıyor ve kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.


Hak-İş'ten yapılan açıklamada, konfederasyonun 39. kuruluş yıl dönümü ve 3. Kısa Film Yarışması ödül töreninin Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleştirildiği anımsatıldı.


Kılıçdaroğlu'nun, bu etkinlikte ödül alan yönetmen Eroğlu'nun, Davutoğlu'nun önünde dayak yediğini iddia ettiği hatırlatılan açıklamada, Hak-İş Konfederasyonunun bu iddiadan büyük üzüntü duyduğu bildirildi.


Açıklamada, "Başbakanımızın ayrılmasının ardından, ödül alan yönetmenin toplantı salonunun dışında, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmektedir. Olay, Eroğlu tarafından adli makamlara iletilmiş, güvenlik birimleri ve savcılık olaya el koymuştur. Yasal süreç işlemektedir. Kılıçdaroğlu'nu yalanı ve karalama gayreti dolayısıyla yadırgıyor ve kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun Hak-İş'i iftira zemini yapması doğru değildir" ifadeleri kullanıldı.


"Film kesilmemiş, başından sonuna kadar yayınlanmıştır"


Ödül töreninde, birincilik ödülünü "Fıtrat" filmiyle yönetmen Eroğlu'nun kazandığının duyurulduğu anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Eroğlu, sahneye çıkmış Davutoğlu ile tokalaşmıştır. Bu sırada ekranda filmin görüntüleri izletilmeye başlanmıştır. 'Emek insan bedeninin, sanat ise insan ruhunun onurudur' diyerek sanata ve sanatçıya verdiği kıymeti gösteren Başbakan Davutoğlu, büyük bir nezaket içerisinde, filmi yönetmenle izlemek istemiştir. Davutoğlu, 12 dakika 29 saniyelik filmi, sahneden inmeden, kimi zaman yönetmen Eroğlu'ndan bilgi alarak, büyük bir nezaket ve saygı içerisinde sonuna kadar izlemiştir. Hak-İş tarafından film kesilmemiş, başından sonuna kadar yayınlanmıştır."


Film gösteriminin tamamlanmasının ardından Eroğlu'nun konuşmasında, Davutoğlu tarafından kendisine gösterilen nezaketin aksine Başbakan Yardımcısı Arınç'ı hedef alarak, ortamı gerecek nitelikte bir konuşma yaptığı savunulan açıklamada, Davutoğlu'nun araya girerek, engin deneyimi ve saygın kişiliğiyle yönetmeni sakinleştirdiği aktarıldı.


Eroğlu'nun Davutoğlu'na yönelik "Sözüm size değil, size yönelik olamaz" ifadelerini kullandığı ve teşekkür ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Eroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun elinden ödülünü almış, elini sıkmış, birlikte fotoğraf çektirmiştir. Davutoğlu, Eroğlu'nu tebrik ettikten sonra sanata ve sanatçıya verdiği kıymetin bir göstergesi olarak bütün film ekibini ve ödül alan diğer sanatçıları sahneye davet etmiş, hepsini tek tek kutlayarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirmiştir. Hak-İş olarak, ödüle layık gördüğümüz ve toplantımıza davet ettiğimiz bir sanatçının adının bir dayak olayıyla anılmasından üzgünüz. Adli makamların olayı en kısa sürede aydınlatması en büyük beklentimizdir."


"Kılıçdaroğlu'nu haksız karalama gayreti dolayısıyla kınıyoruz"


Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun konfederasyonun sanatla emeği buluşturan önemli bir faaliyetini, siyasi çıkarları uğruna karaladığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:


"Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı gibi olayı çarpıtarak, herhangi bir gerçekliği olmayan, bilgiyi doğrulama ihtiyacı bile duymadan kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. Kılıçdaroğlu'nu haksız karalama gayreti dolayısıyla yadırgıyor ve kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun Hak-İş'i iftira zemini yapması doğru değildir. Hak-İş toplantısının yapıldığı salonda Başbakanımız varken de gittikten sonra da dayak benzeri herhangi bir olay yaşanmamıştır. Başbakanımızın ayrılmasının ardından ödül alan yönetmenin toplantı salonunun dışında, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmektedir. Olay, Eroğlu tarafından adli makamlara iletilmiştir ve yasal süreç işlemektedir.


Ödüle layık gördüğümüz, toplantımıza davet ettiğimiz ve Başbakanın kucaklayarak ödül verdiği, filmini eşine az rastlanır bir şekilde 10 dakika ayakta izlediği bir sanatçının adının dayak olayıyla anılmasından üzgünüz. Adli makamların olayı en kısa sürede aydınlatması en büyük beklentimizdir." nbsp;


Açıklamada, konfederasyonun, taşeron, çocuk işçiliği, sosyal güvenlik ve iş kazaları başta olmak üzere emeğin ve emekçilerin tüm sorunlarını sanatçı gözüyle görmeye, siyasetçiye göstermeye ve bu sorunların çözümü için mücadele etmeye devam edeceği bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...