Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekova'da 3 asker şehit!

/ Kaynak: DHA
Yüksekova'da 3 asker şehit!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Hakkari Yüksekova'nın en merkezi yeri olan Cengiz Topel Caddesi'nde 3 asker, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı ve hastanede şehit oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 asker kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Alınan bilgiye göre, Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 asker, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzü maskeli 2 kişinin arkadan saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Askerlerin, görev yaptıkları karakola elektrik malzemesi almak için Yüksekova'ya geldikleri öğrenildi. İlçedeki yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

Şehit askerlerin kimlikleri belirlendi
Cengiz Topel Caddesi'nde maskeli 2 kişi tarafından uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerin isimlerinin Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Erbaş Yunus Yılmaz (Elazığ) ve Erbaş Ramazan Köse (İzmir) olduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin, saldırganları yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Saldırının ardından Genelkurmay Başkanlığı saat 18.00'de internet sitesinde paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye mesajı gönderdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce düzenlenen hain saldırıda, 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e bir telgraf gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan telgrafında, üzüntülerini ifade etti, aziz şehitlerin ailelerine, millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini iletti. nbsp;

TBMM Başkanı Çiçek taziye mesajı gönderdi
TBMM Başkanı Cemil Çicek, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e taziye mesajı gönderdi. Çiçek'in mesajında, hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ettiği bildirildi.

Bakan Ala: 3 arkadaşımız hunharca şehit edilmiştir

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uğradıkları silahlı saldırıda 3 askerin şehit düşmesiyle ilgili, "Milletimizin başı sağ olsun. Hakkari Yüksekova'da alışverişe, çarşıya inen biri uzman jandarmamız ve ikisi jandarma erimiz olan 3 arkadaşımızı hunharca şehit etmişlerdir" dedi.

Ala, Palandöken Kaymakamlığında kurum amirleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının faillerinin yakalanması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Saldırının, yüzleri maskeli iki kişi tarafından yapıldığını belirten Ala, şöyle konuştu:

"Milletimizin başı sağ olsun. Hakkari Yüksekova'da alışverişe, çarşıya inen biri uzman jandarmamız ve ikisi jandarma erimizi hunharca şehit etmişlerdir. İki, yüzü maskeli kişinin olduğu tespit edildi. Onlar, bu jandarma ve jandarma erimizi tabancayla vurarak şehit etmişlerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Tabii o kişilerin yakalanması için nbsp;gereken yapılıyor."

Ala, bir gazetecinin, "Saldırı tabancayla mı düzenlendi?" sorusunu Ala, "3 arkadaşımız hunharca şehit edilmiştir. Yüzleri maskeli iki kişi tarafından yapıldığı tespit edildi. Şahısların yakalanması için gerekli çalışma başlatıldı. Şu anda ciddi bir biçimde yakalanmaları için çalışılıyor. Daha detay veremeyeceğim, Allah rahmet eylesin" diye yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU: TÜM TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞOLSUN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki saldırıda şehit olan 3 güvenlik görevlisi için Twitter'dan taziye mesajı yayınlandı. Kılıçdaroğlu, mesajında, "Gün bitmeden bir acı haber daha geldi. Hakkari'de gerçekleşen hain bir saldırı sonucu 3 askerimiz şehit oldu. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" ifadelerine yer verdi.

BAHÇELİ: HANİ SİLAHLAR SUSUYORDU?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yüksekova'da 3 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak, "Bu canavarlığa, bu namertliğe ne söyleyelim, nasıl izah edelim? Çözüm var diyerek susalım mı?" tepkisini verdi.

Olayın ardından Twitter'dan mesajlarını paylaşan Bahçeli şunları kaydetti:
"Bugün yüreklerimize yeni bir ateş daha düştü. Kanlı eller bir kez daha ölüm tezgâhını açtı, yeniden kahpe pususunu kurdu. Sözde çözüm sürecinin iki aktöründen birisi olan PKK üç vatan evladına kıydı, üç ananın ciğerini kavurdu. Süreç bozulmasın diyerek duralım mı? Dökülen kanların, alınan canların, kaybolan umutların sorumlusu olmalıdır. Hani silahlar susuyordu, hani güzel şeyler olacaktı, hani kan duracak, şehadet haberleri alınmayacaktı? Merhum vatan şairimiz Akif şu şiirinde sanki bugünleri anlatmış: 'Ya Rab, bu uğursuz gecenin yok mu sabahı? Mahşerde mi biçarelerin yoksa felahı? Eyvah beş on kafirin imanına kandık; bir uykuya daldık ki, cehennemde uyandık.' Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, TSK'ya ve aziz milletime sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. İnanıyorum ki, bu günler geçecek, bu karanlık, bu zulüm bitecek, tekrar başı dik, sözü dinlenen, güçlü ve huzurlu bir ülke olacağız. Ama önce gitmesi gerekenler aramızdan çekilsin, Türkiye'nin önü ve ufku açılsın."

Valilik: Failleri arıyoruz

Yüksekova ilçesinde 3 askerinşehit olmasıyla sonuçlanan menfur saldırının aydınlatılması ve bunu düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için yoğun olarak çalışıldığı bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saldırıda 3 askerin şehit olduğu hatırlatıldı.

Saldırının terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

" Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Zagros İş Merkezi karşısında düzenlenen saldırı sonucu, ilçenin Haruna Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle (Konya/Çeltik), Jandarma Er Ramazan Köse (Artvin/Borçka) ve Jandarma Er Yunus Yılmaz (Bingöl/Karlıova),şehit olmuştur. Bu menfur saldırının aydınlatılması ve saldırıyı düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik güçlerimizin yoğun çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

nbsp;Yüksekova'da 3 asker şehit!
nbsp;Yüksekova'da 3 asker şehit!
nbsp;Yüksekova'da 3 asker şehit!
nbsp;Yüksekova'da 3 asker şehit!
nbsp;Yüksekova'da 3 asker şehit!


GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...