Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Korkaklar' diye bağıran kadına polisten tokat gibi cevap!

/ Kaynak: İHA
'Korkaklar' diye bağıran kadına polisten tokat gibi cevap!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Antalya'da da Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlanırken protestocu bir kadın ile emniyet amiri arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı. Geçit törenine katılmak isteyen Cumhuriyet Kadınları Antalya Şubesi üyesi kadınlar polis engeline takıldı. Protestocu kadın ile bir emniyet amiri arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü kapsamında Antalya Valisi Muammer Türker, tebrikleri kabul etti. Valilik binasında gerçekleştirilen programa; Garnizon Komutanı Tuğgenerel İrfan Can, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Tebrikleri kabul eden Vali Türker, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki resmi geçit törenine katıldı. Askeri araca binen Vali Türker, Garnizon Komutanı Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, vatandaşları selamladı. Büyük küçük herkesin ellerine aldığı Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile alana geldikleri görüldü. Tören başlayacağı esnada tapu sorunu bulunan Mustafa Kemal Sapmaz'ın protestosu polis tarafından engellendi.

İstiklal Marşı'nın okunması sonrası minik öğrenciler folklor gösterisi sundu. Törende konuşan Vali Türker, 29 Ekim'i coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Her 29 Ekim, bağımsız ve onurlu bir şekilde birlikte yaşama irademizin ve milletçe geleceğe güvenle bakabilmemizin bayramıdır. Hepimize kutlu olsun" dedi.
Vali Türker, aradan geçen 91 yıldan bugüne cumhuriyetimiz, sahip olduğu engin devlet tecrübesi ve büyük gelecek tasavvuruyla, dünya milletler ailesinin önde gelen aktörü ve onurlu bir üyesi olduğunu belirterek "Ateş çemberine dönen, kan ve gözyaşının sel olduğu bir coğrafyada bir istikrar adası olmaya devam etmektedir. Kendi halkına karşı insan hak ve hürriyetlerini en üst seviyeye taşımaya kararlı ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayış içerisindedir. Bize düşen görev; demokrasi, evrensel insan hakları ve hoşgörü anlayışı içerisinde, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir yaklaşımla geleceğimizi dizayn etmek, devraldığımız bu kutsal emaneti daha da geliştirerek çocuklarımıza devretmektir. Amansız bir rekabetin yaşandığı günümüz dünyasında, hem kendi geleceğiniz, hem de toplumun geleceği için her zamankinden daha çok çalışmak ve daha bilgili olmak zorundasınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizi kurup yücelten bütün kadroları, kanları ile bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Vali Türker'in konuşmasının ardından tören askeri birlikler, öğrenciler, resmi ve özel kuruluşların geçişinin ardından son buldu. Akdeniz Üniversitesi Bisiklet Topluluğu öğrencilerin bisikletleriyle geçişine bir köpekte eşlik etti. Öğrencilerle birlikte yürüyen köpek, Vali Türker ve protokolü gülümsetti. Törene Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi üyesi 20 kadın ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle yürümelerine valilik onayı olmadığı için çevik kuvvet ekipleri tarafından izin verilmedi.
'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan kadınlar, geçit yapan askeri unsurları alkışladı.
Törene katılmak için valiliğe başvuru dilekçesi verdiklerini söyleyen Şube Başkanı Nilüfer Deveci, "Protokol listesinde ismimiz olmadığı söyleniyor. Ellerindeki listede bizim derneğin ismi yokmuş. O yüzden törene katılamayacağımız söyleniyor. Biz başvuru dilekçemizi geçen hafta vermiştik. Biz her bayram törenlere katılıyoruz. Ama şuan polis engelledi. Bir avuç Cumhuriyet kadınından polis cumhuriyeti korudu. Cumhuriyetin bekçileriyiz" dedi.

KADINLARA YÜRÜYÜŞ ENGELİ

Polisin uyarısına rağmen dağılmayan kadınlara birer birer kaldırımdan alana geçebilecekleri söylendi. Polisin uyarısına aldırmayan kadınlar, caddede dağılınca bir araya tekrar toplandı. Polis eşliğinde, yoldan kaldırıma alınmaya çalışılan kadınlardan biri, 'Bize bu kadar mı yer ayırıyorsunuz' tepkisine ve sloganlarına emniyet amiri , 'Bu kadar parlamanıza gerek yok. Cumhuriyet sadece sizin Cumhuriyetiniz mi? Bu kadar kutlayan insan var. Bir rezillik çıkartan sizsiniz. Başka rezillik çıkartan yok. Öğrenciler var, valilik var. Bu kadar kişi var. Tek siz misiniz sadece bu Cumhuriyeti kutlayacak" diye cevap verdi.

"BEN BU ÜLKE İÇİN CANIMI VERİRİM SEN NE VERİYORSUN" nbsp;

Kadınlar polise 'korkak' deyince sivil giyimli amir, "Kim korkak sen mi ben mi? Sen gelip 29 Ekim'de sadece yürümesini biliyorsun. Başka ne yapıyorsun devlet için. Ben canımı veriyorum. Sen ne veriyorsun. Korkakmış! 29 Ekim'de yürümekten başka ne yapıyorsun. Sus ve yürüyün" diye seslendi. Tartışmanın ardından kadınlar kaldırımdan yürüyerek alandan geçti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...