Bakanlardan ortak açıklama: İşçi kardeşlerimiz çıkana kadar...

Bakanlardan ortak açıklama: İşçi kardeşlerimiz çıkana kadar...

GÜNDEM Haberleri

Bakan Taner Yıldız, Faruk Çelik ve Lütfi Elvan Ermenek'teki son durum hakkında açıklama yaptı.

Ermenek'te yaşanan acı maden kazası sonrası bölgedeki kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bölgede bulunan bakanlar Taner Yıldız, Lütfi Elvan ve Faruk Çelik bölgedeki çalışmaların ne durumda olduğunu açıklamak için basının karşısına geçti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte konuşmadan satır başları

Bakan Faruk Çelik
Acı üstüne acı yaşıyoruz 15 kardeşimiz trafik kazasında hayatını kaybetti. Uyumlu ve güzel bir çalışma gerçekleştirdik. İyi organize olmuş durumdayız. Bugün biz bakanlar olarak yaklaşık 250 metre de yapılan arma çalışmasının yapıldığı alana indik. Kısa süre içerisinde vagon gönderiliyor ve geçiriliyor, seri bir çalışma ortamı var.Gerek sahada gerek yerin altında çalışmalar seri bir şekilde götürülüyor.Tahkimat için bütün imkanlar sağlanmış durumda. Biz de gerek kardeşlerimizin güvenlik içinde çalışmalarını gerek de işlerin seri bir şekilde yürümesi için saba içerisindeyiz. Bir an önce göçüklerin kaldırılmasını diliyoruz. Su şuanda sorun arz etmiyor. nbsp;Burada çalışan 180 kişi ve hepsi de sigortalı. Önemli olan bu kazaların olmaması ama devletimiz güçlüdür kamu üzerine düşeni yapacaktır. Torba yasada olan madencilerin çalışma saatleri ve emeklilik süresidir. İşletme sahipleri yeni yasaya uymadan işçi haklarını teslim etmiyor. işverenlerin uygulamaları kabul edilebilir değil.

Bakan Lütfi Elvan
Trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gelişmelere gelince, özellikle su tahliyesinde bir hızlanma söz konusu. Su tahliye sistemi düzene oturmuş durumda. Aşağı yukarı 15 metrelik bir mesafe var su seviye ile molozlar arasında. Oraların temizlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Ağırlıklı olarak molozların dışarı atılması önem arz ediyor özellikle.

Bakan Taner Yıldız
Ola ki 780'den sonra bir gaz deşarzı olması mümkün olmayabilir. Bunlarla alakalı sizinde bizden bilgi almanız en doğal karşıladığımız için tüm görüntülere izin verildi. Bütün ayrıntılarıyla birlikte kamuoyuyla paylaştık.Bundan sonra her metre aşıldıkça karşımıza ne çıkacak bilmiyoruz. Her iki tarafın da olası su çekme ihtimaline karşılık güçler artırıldı. Bir önceki gün gibi önceliğimizin su olmadığını, önceliğimizin malzemelerin dışarı çıkarılması olduğunu belirtmek isteriz. Su tabi ki engel oluşturacak. nbsp;170 metre aşağı inilecek. Aşğıda ne varsa oradaki malzemeler çıkartılacak. Biz işçi kardeşlerimiz çıkarılana kadar gündemimiz budur. İhmallerle ilgili herhangi bir atlama olmayacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...