Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aleviler Davutoğlu'nu bekliyor

/ Kaynak: İHA
Aleviler Davutoğlu'nu bekliyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tunceli'de cemevine ziyarette bulunacak Davutoğlu'na dedeler de hazırladıkları 12 maddelik isteklerini sunacak.

Yarın Tunceli'ye gelecek olan Başbakan Ahmet Davuoğlu'nun ziyaret edeceği cemevinde yapacağı açıklamalar merakla beklenirken, dedeler de hazırladıkları 12 maddelik isteklerini sunacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği ve Cemevini ziyaret edecek. Ziyarette Dernek ve Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt ile birlikte beraberindeki heyet 12 maddelik isteklerini Başbakan Davutoğlu'na sunacak.
Ziyaret öncesi İHA'ya açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Ali Ekber Yurt, "Şu an Türkiye'de bir çok sorunla birlikte Aleviliğin de kendine göre devlet içerisinde çeşitli sorunları mevcut. Bu sorunların da çözümü kaçınılmaz, çözülmesi gereken sorunlar. Tabii ki sayın başbakan öncülüğünde hükümetin bu sorunları çözme noktasında adımlar atmasını bekliyoruz. Geç kalınmış olsa da konuşulması, çözülmeye çalışılması bile olumlu adımlar" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 12 maddelik bir talep dosyası ileteceklerine vurgu yapan Yurt, "Elazığ, Malatya, Tunceli ve ilçelerdeki cemevleri ve kanaat önderleri ile hazırladığımız talepler dosyası geçmişte ilettiğimiz taleplere aynı sayılır. Geçmişte de talep dosyaları sunduk, bunlardan bir kaçına cevap aldığımız için çıkardık, buda bizi mutlu etti. 2-3 maddeyi düştük mutlu olduk" şeklinde konuştu.
12 maddelik dosyada bazılarının çok önemli olduğunun altını çizen Yurt, "Bunlardan cemevlerinin yasal statüye kavuşması çok önemli. Alevilerin artık Anayasa'nın bu ülkenin her bireyine sunduğu yasal yurttaşlık hakkı çok önemli bir madde. Alevilerin kendi inançlarını öğrenebilmeleri için orta öğretim, lise, üniversiteler de eğitim birimlerinin açılması ve kendi inanç önderlerini yetiştirmeleri önemli maddeler. Bunların yanı sıra taleplerimiz de var. Başbakanın bizzat yerinde sorunları görmesi, yerinde dinlemesi güzel şeyler. En son 5 yıl önce Sayın Recep Tayyip Erdoğan gelmişti" diye konuştu.


TÜM ALEVİLERİN GÖZÜ TUNCELİ'DE
Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği 2. Başkanı ve Alevi Dedesi Hüseyin Yıldız da, "Sayın Başbakanımız Tunceli Cemevimizi ziyaret edecek. Bizim için dergahımıza gelen mihman demandır, deman Ali'dir, Ali Hızır'dır. Hoş gelmiş sefa getirmiş. Yalnız yıllardır süre gelen alevi toplumunun devletten büyük beklentileri var. Yıllardır bu toplum hep ötekileştirildi. Hep üvey evlat olarak görüldü. Devletimizden bizim beklentimiz bir annenin, bir babanın evlat arasında ayrım yapmadığı gibi devlet büyüklerimizin de alevi yurttaşları, sünni kardeşlerimiz olsun bunlar arasında ayrım yapmaması gerekiyor. Bizim Allah'ımız, kitabımız bir, peygamberimiz bir. Sadece ibadet şekillerimiz farklıdır. Cenab-ı Allah da ibadetin özüne bakar, şekline bakmaz. Avrupa'da Türkiye'de olduğu gibi çok büyük sıkıntılar var. Bugün Aleviliği İslam'ın dışına taşıyan bazı marjinal gruplar var. Ama devletini, bayrağını, ulusunu seven alevi yurttaşlarımız var. Biz onların yanına gidiyoruz. Onların beklentiler devletimizin artık üvey evlatlıktan çıkarılmasıdır. Başbakanımız geldiği zaman taleplerimiz var. Biz alevi toplumu olarak her zaman barış, sevgi ve hoşgörüden yanayız. Geleni gül ile karşılayıp, haklarımızı istemeye devam edeceğiz. 2 gün önce Avrupa'dan geldim, bütün Alevi toplumunun gözü Tunceli'de. Sayın başkanımız aldığımız haberlere göre de Alevilerin birtakım haklarının Tunceli'den, Dersim'den, erenler diyarındaki cemevinden açıklayacak. Tek beklentimiz odur" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...