Boğaz Köprüsü'ne sürpriz isim talebi

Boğaz Köprüsü'ne sürpriz isim talebi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli'de ziyaret ettiği cemevinin dedesi Ali Ekber Yurt, 12 maddelik bir talep listesi sunduklarını söyledi.

Yurt, bu talepler arasında Boğaz Köprüsü'nün isminin 'Şah İsmail' olması talebi de olduğunu söyledi. Yurt, "Eğer dedik, Anadolu'da birlikte yaşayacaksak, Alevi-Sünni kardeş olacaksa Yavuz Sultan Selim de Şah İsmail de Türk kültür tarihinin iki önemli şahsiyetidir' dedik. İstanbul'da yapılan bir köprüye Yavuz Sultan Selim ismi verilmişse neden İstanbul Boğaz Köprüsü'nün ismi de Şah İsmail Köprüsü olmasın. O zaman tam da kardeşlik köprüsü dedikleri o noktaya gelir." diye konuştu.

Alevi dedesinin Başbakan'a sunduğu listede ayrıca cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, özerk bir diyanet oluşturulması, zorunlu din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması, Alevi köylerine cami yapılmaması, aşure gününün resmi tatil ilan edilmesi gibi talepler de bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...