Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öğretmenlere yönelik araştırma şaşırttı: Yüzde 70'i...

Öğretmenlere yönelik araştırma şaşırttı: Yüzde 70'i...

GÜNDEM Haberleri

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan araştırmada öğretmenlerin yüzde 70'e yakın kısmı mesleğini bırakmayı düşünüyor

"Öğretmenlerin yüzde 69'u daha çok para kazanacağı bir iş bulduğunda mesleği bırakabileceğini söylüyor." Bu tespit, Eğitim-İş sendikasının 38 ilde bin 165 öğretmenle yüz yüzde görüşerek yaptığı araştırmasına ait. Gelirlerine ilişkin görüşlerin araştırıldığı ankete katılan öğretmenlerin yüzde 73'ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine motive olamadığını belirtti. Araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 61'i de gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyor.
Yaptıkları araştırmaya ilişkin bilgiler veren Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, şu bilgileri verdi: "Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 77'sinin hiçbir sendikaya üye olmadığı, sadece yüzde 23'ünün bir sendikaya üye olduğu tespit edilmiştir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 73'ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine motive olamadığını, yüzde 61'i gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını, yüzde 69'u ise daha çok para kazanacağı bir iş imkanı olursa öğretmenliği bırakacağını belirtmiştir."
Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık oluşturacak uygulamalara son verilmesini isteyen Demir, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması yönündeki söylem ve uygulamalara son verilmesi talebinde bulundu. Demir, yaşanılan bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...