Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zonguldak'ta 31 maden ocağı üretime kapatıldı

/ Kaynak: AA
Zonguldak'ta 31 maden ocağı üretime kapatıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Zonguldak'ta, iş müfettişlerinin 11 Kasım'da başlattığı denetimler sonucunda, 31 maden ocağında üretimin durdurulduğu bildirildi.

Zonguldak'ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı iş müfettişlerinin 11 Kasım'da başlattığı denetimler sonucunda, 31 maden ocağında üretimin durdurulduğu bildirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş müfettişlerinin kentteki kömür işletmelerine yönelik denetimlerinin sürdüğünü söyledi.

Maden iş yerlerinde kazaların çok fazla yaşanabildiğini anımsatan Demirsu, "Bu nedenle daha önce de sık sık buralar denetlenmekteydi. Ancak 11 Kasım itibariyle sayın Bakanımızın talimatları gereği iş yerlerinde denetimler daha da hızlandırıldı. Kömür ocaklarında yapılan denetimler sonucu işçilerin hayatını tehlikeye sokacak eksikliklerinden dolayı, 31 ocakta üretim durduruldu. Bu işletmeler sadece bakım çalışmalarını devam ettiriyorlar" diye konuştu.

Demirsu, baca ağızlarında nefeslik olmaması, su boşaltılmasıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmaması, risk analizlerinin yapılmaması gibi işçiler için birinci dereceden hayati tehlike arz eden hususların belirlenmesi halinde derhal iş yerlerinde üretimin durdurulduğunu vurgulayarak, eksiklikleri giderilen ocakların, iş müfettişlerince yeniden yapılacak denetimin ardından uygun görülmesi durumunda üretime açılabileceğini sözlerine ekledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...