Türkiye'de bir ilk! Uyuşturucu şurası düzenleniyor

Türkiye'de bir ilk! Uyuşturucu şurası düzenleniyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de ilk kez Uyuşturucu ile Mücadele Şurası toplanıyor.

Hükümetin, uyuşturucu ile mücadele için hazırladığı yeni yol haritası kapsamında Türkiye'de ilk kez Uyuşturucu ile Mücadele Şurası toplanıyor. Şuraya, ünlü sanatçıların yanısıra eski uyuşturucu bağımlıları ile satıcıları da katılacak.
Türkiye Uyuşturucu ile Mücadele Şurası bugün ATO Kongre Merkezi'nde başlayacak. 2 gün sürecek şurada 15 ayrı başlık altında çalıştay yapılacak. 2 bin kişinin katılacağı şurada Başbakan Ahmet Davutoğlu da bir konuşma yapacak. Şuraya Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Kerem Alışık, Songül Öden, Şükriye Tutkun gibi sanatçıların yanısıra sporcular, akademisyenler, ve STK temsilcileri katılacak.


Şurada ayrıca eski uyuşturucu bağımlıları, torbacılık yapanlar veya eskiden uyuşturucu satıcılığı yapmış kişiler de hazır bulunacak. Çocuğu uyuşturucu bağımlısı olan bazı aileler de şurada yaşadığı zorlukları anlatacaklar.
TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı AK Partili Necdet Ünüvar, sanatçıların ve sporcuların uyuşturucu ile mücadele rol model olacaklarını, şuradaki çalıştaylardan sonra uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı Taslağının olgunlaşacağını söyledi.

YÜCEL KAYAOĞLU/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...