Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rekor! 1 yılda 22 yeni parti

Rekor! 1 yılda 22 yeni parti

GÜNDEM Haberleri

2014'te siyaset arenasına çıkan parti sayısı son üç yılın toplamına yaklaşarak 22 oldu.

Son 12 yıldır iktidarı kimseye kaptırmamasının yanı sıra üye sayısında da liderliğini AK Parti'nin yaptığı siyasette bu yıl rekor kırıldı. 2011 yılında 6, 2012'de 11, geçen yıl 9 siyasi oluşum partileşirken, bu yıl 22 parti daha rekabete dahil oldu. CHP'den ayrılan Emine Ülker Tarhan öncülüğündeki Anadolu Partisi, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kurucuları arasında yer aldığı Millet ve Adalet Partisi, Milli Mücadele Partisi ile yine CHP'den ayrılan Emrehan Halıcı'nın Elektronik Demokrasi Partisi (e-Parti) son kurulan partiler oldu. Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, Kadın Partisi, Merkez Parti ve Demokratik Gelişim Partisi de kuruluşunda konuşulan partiler arasında yer aldı. nbsp;Bu yıl siyasi hayata başlayan diğer partilerin isimleri ise şöyle: "1923 Cumhuriyet Partisi", "Önce Vatan Partisi", "Büyük Turan Hareketi Partisi", "Türkiye Toplumcu Kardeşlik Partisi", "Hak ve Huzur Partisi", "Komünist Parti", "Halkın Türkiye Komünist Partisi", "Cihan Partisi", "Çoğulcu Demokrasi Partisi", "Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi", "Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi", "Geleceğin Türkiye Partisi", "Anayol Partisi", "Tek Parti", "Anadolu Partisi".
Aktif siyasi partiler arasında liderliği kayıtlı 8 milyon 698 bin 551 üyeyle AK Parti sürdürüyor. AK Parti'yi 1 milyon 12 bin 412 üye sayısıyla CHP izliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...