Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polisten itiraf: Ramazan Akyürek cinayeti biliyordu

Polisten itiraf: Ramazan Akyürek cinayeti biliyordu

GÜNDEM Haberleri

İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü, Dink cinayetiyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi...

İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü, Dink cinayetiyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi: Ramazan Akyürek Dink'in öldürüleceğini nbsp;biliyordu. Ali Fuat Yılmazer'e aktardığı bilgileri bizimle paylaşmadı.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili 9 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni çıkması davanın seyrini değiştirecek! Bu çerçevede önceki gün savcılığa ifade veren dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in suikastı bildiğini iddia eden Güler şunları söyledi: ''Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı (EGM-İDB) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne iki farklı yazı gönderdi. Bize "Hrant Dink'e karşı ses getirecek bir eylem yapılacağı"; İDB'ye ise "Hrant Dink'in ne pahasına olursa olsun, öldürüleceği" yönünde bilgi paylaşımı yapıldı. Bu ikisi arasında çok büyük fark var. Eğer bize Dink'in öldürüleceği bilgisi verilse idi çok daha üst düzeyde ele alırdık. İstihbarat Daire Başkanlığına gönderilen yazıda öldürme eyleminin nasıl yapılacağı, eyleme giderken baz istasyonundan kurtulmak için telefon götürmeyecekleri, silahı köyden temin edecekleri yönündeki bilgiler bize bildirilmemişti. Ramazan Akyürek, şüpheli Osman Hayal'in kullandığı 0538...nolu telefona ilişkin log kayıtlarında araştırma yapılmamış gibi gösterdi. Başlangıçtan beri hem bilgi gizlemek hem bizi zor duruma düşürmek hem de kendilerinin sorumluluğunu ortadan kaldırmak amacıyla bu bilgiyi (log kayıtları) müfettişlerden gizledi. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığından ayrılmadan önce buna ilişkin log kayıtlarını sildirdiği yönünde iddialar var. Akyürek, Hrant Dink'in öldürüleceğine ilişkin bilgiyi gizledi. İstanbul il emniyet müdürümüz Celalettin Cerrah, ısrarla ve defaatle "Herhangi bir bilgin var mı?" diye sormasına rağmen 'yok' dedi, hiçbir bilgi vermedi. İki gün boyunca hiç konuşmadı. Hatta vali o zaman şaşkınlıkla 'Bu nasıl istihbarat daire başkanı hiçbir şeyden haberi yok" şeklinde sitemde bulundu. Bana baskı yapıldı. Baskıdan Celalettin Cerrah'ı haberdar ettim. 5-6 gün sonra da cinayet işlendi ve yerime Ali Fuat Yılmazer atandı. Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ile paylaştığı bilgileri bizimle paylaşmadı. Cinayetten sonra Ali Fuat Yılmazer, soruşturma savcıları ile görüştü ve birtakım belgeleri verdi."
Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Ramazan Akyürek de savcılıkta rapora neden sadece "ses getirecek eylem" yazdığının sorulması üzerine "Bu detayları hatırlamıyorum" diye cevap verdi. Topu Ali Fuat Yılmazer'e atan Akyürek, halen tutuklu bulunan Yılmazer için "O dönemde İstanbul İstihbarat'ta C Şube Müdürü idi. Esas bu işlerden sorumlu şubenin başındaydı" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...