O akademisyene Erdoğan'a 'hakaret'ten hapis cezası

/ Kaynak: DHA
O akademisyene Erdoğan'a 'hakaret'ten hapis cezası

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse'ye Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla 11 ay hapis cezası verildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün proteste edildiği gösteride dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hakaret' ettiği gerekçesiyle 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yargılandı.


Mahkeme heyeti, bugün görülen karar duruşmasında, akademisyen Köse'ye 11 ay hapis cezası verdi, ancak 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararı verildi. Köse'nin avukatı da kararı temyiz etmek için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.


11 AY HAPİS CEZASI


Mahkeme heyeti, 'hakaret' suçundan yargılanan Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse'ye 11 ay hapis cezası verdi. Ancak, 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararı verildi. Heyet, sanıklar Mehmet Hüner ve Fatma Eser Gün hakkında da 7 bin'er lira para cezası verdi. O iki sanığında cezasının 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararı verildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...