Demirtaş'tan kumpas açıklaması: 'Bize de yaptılar'

Demirtaş'tan kumpas açıklaması: 'Bize de yaptılar'

GÜNDEM Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gülen cemaatinin geçmişte kendilerine yönelik kumpaslar yaptığını söyledi.

Mardin'de partisinin 1. Olağan Kongresi'ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gülen cemaatinin geçmişte yaptığı kumpaslardan dolayı özeleştiri yaparak özür dilemesini isteyerek, iktidara yürüdüklerini söyledi. nbsp;HDP Mardin il örgütü 1. Olağan Kongresi'ni bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Erol Dora'nın yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, DBP, HDP il, ilçe örgütleri, Mardin merkez, ilçe belediye eş başkanları, MAÜ Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım ve partililer katıldı. nbsp;
GÜLEN CEMAATİ ÖZÜR DİLEMELİ
Gülen cemaatine, Samanyolu TV'ye ve Zaman gazetesine hatırlatmalarda bulunan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: nbsp;
nbsp;"Bizim belediye başkanlarımız makamlarından alınırken sizin gazete ve televizyonlarınız yayın yapıyordu; 'KCK'nin yöneticilerine, teröristlere gözaltı.' Arkadaşlarımız daha gözaltındayken sizin televizyonlarınız ve gazeteleriniz onların idam fermanını yayınlıyordu. Bak devran döndü ve aynısı size yapıyorlar. Cemaat çıkıp özür dilemeli, özeleştiri vermeli. Ve bütün o dönemin suçlarının günahlarını anlatmalı, nasıl yaptıklarını anlatmalıdır. Türkiye'de ilk defa onların başına bir hukuksuz geliyormuş gibi davranmalarına gerek yok' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...