Savcı ve polisin bulunduğu araçta uyuşturucu bulundu

/ Kaynak: AA
Savcı ve polisin bulunduğu araçta uyuşturucu bulundu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Van'da gerçekleştirilen operasyonda eski savcı ve polisin bulunduğu araçta uyuşturucu ele geçirildi.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Van'da gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden eski cumhuriyet savcısı ve polis tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı.
Operasyonun ardından Van'dan Keşan'a getirilerek adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.Y, savcılıktaki sorgusunun ardından salıverildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen eski Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı C.K ve eski polis S.K, "uyuşturucu sevkıyatı ve ticareti yapmak" suçundan tutuklandı.

Edirne'den Van'a uzanan operasyon

Edirne'de jandarma ekiplerinin uyuşturucu ticaretini önlemeye yönelik çalışması kapsamında, şüpheli S.K'nin kullandığı 41 RU 434 plakalı otomobil, Van Timar Jandarma Karakolu yakınlarında durdurmuş, otomobilde yapılan aramada, 6 bavul içerisinde 161 kilo 243 gram toz esrar ve 13 kilo 225 gram eroin ele geçirilmişti.
Olayla ilgili sürücü eski polis S.K ile araçtaki eski Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı C.K ve İ.Y gözaltına almıştı.
Eski savcı C.K, geçen yıl Uzunköprü ilçesinde iş adamı S.K'den rüşvet almaya teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. C.K'nin yetkilerini kullanması da 5 yıl yasaklanmıştı. C.K, cezasının onanması durumunda 5 yıl hapis yatacak.
Bu arada eski polis memuru S.K'nın da Van Emniyet Müdürlüğünde görevliyken uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bir soruşturma kapsamında görevden alındığı öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...